Caută
anul Cainelui de Pamant in Zodiacul chinezesc

2018, anul Cainelui de Pamant in Zodiacul chinezesc

Zodiacul chinezesc se diferentiaza in multe privinte fata de cel chinezesc. Intre altele, se caracterizeaza prin faptul ca fiecarui an ii corespunde un anumit “personaj” specific, care guverneaza fiecare zodie intr-un anumit mod. Daca anul care tocmai se incheie a fost al Cocosului de Foc, se pare ca 2018 este anul Cainelui de Pamant, sau Anul Cainelui Galben.

Anul Nou chinezesc este serbat la inceputul lunii februarie pe parcursul a nu mai putin de 15 zile. Este exact perioada trecerii de la Luna Noua la faza de Luna Plina, la finalul careia in comunitatile chinezesti are loc asa-numitul Festival al Lanternelor.

In fiecare zi au loc ritualuri si ceremonii specifice care includ posturi, exista o zi a cainilor, una de omagiere a socrilor, asa cum intr-una din zile se sta acasa, iar in alta se viziteaza rudele. Nu lipsesc, desigur, ceremoniile religioase, ofrandele si rugaciunile la temple.

Ce inseamna anul Cainelui de Pamant

O data cu sarbatoarea chinezesca de inceput de an 2018, intram sub semnul Cainelui de Pamant, sau Cainele Galben. Este considerat un semn prin excelenta masculin, puternic conectat la elementele de pamant. Simbolizeaza provocarea trecerii unor obstacole puternice, cum ar fi muntii. Vom fi confruntati cu totii cu evenimente si schimbari legate de agricultura, terenuri, afaceri imobiliare si minerale. In acelasi context, se spune ca pamantul va fi mai activ decta a fost in anul precedent, iar asta poate indica posibilitatea producerii unor cutremure.

In alta ordine de idei, pamantul este un element care sugereaza o mai mare stabilitate, si, totodata, o mai mare aplecare inspre religie si practici de meditatie. Spiritualitatea va cunoaste un interes aproape neobisnuit in anul 2018.

Elementul montan al acestui semn zodiacal sugereaza mai degraba aparitia unui obstacol care se va ridica vertiginos in fata noastra. Ca sa putem vedea lumea de dincolo de creste, trebuie sa luam muntele in piept si sa ajungem sa ii “stapanim” varfurile. Ca urmare, vom avea de lupta si de munca pentru a infrange greutati de tot felul.

2018 se arata ca un an al provocarilor pentru mare parte dintre oameni. Nu doar forta fizica este o putere de care dispune omul. De multe ori, vom fi pusi in situatia de a cauta solutii inteligente si diplomatice pentru a iesi din incurcaturi. Muntele nu se lasa imblanzit usor. Daca nu ne vom dovedi competitivi, riscam sa fim depasiti de catre ceilalti. Sau, si mai rau, riscam sa ramanem in urma lumii in care traim.

Ce trebuie sa facem in Anul Cainelui de Pamant

Foarte important de retinut legat de acest an nou este faptul ca “dusmanii” pe care va trebui sa ii zdrobim sunt propriile noastre slabiciuni. Poate fi vorba de comoditate, lentoare, tendinta de a “balti” in stadiul actual. Poate fi vorba si de conservatorism si incapatanare. Cei care nu isi vor putea infrange aceste slabiciuni risca mult ca in 2018 sa piarda bani si sa rateze oportunitati.

Ca urmare, se anunta schimbari, iar proverbul “nu lasa pe maine ce poti face azi” va fi mai actual ca niciodata. Vom trai o perioada in care nu ne vom mai putea permite sa lasam lucruri nerezolvate. Nici planuri in „stand by”. Se pare ca nu va fi deloc usor, insa este foarte posibil ca rezultatele sa fie pe masura eforturilor. Acestea ne vor propulseza mult inainte faza de stadiul in care eram in anul 2017.

Spiritul competitiv va stapani toate domeniile. Totusi, solidaritatea si empatia sunt atuuri vitale pentru succesul tuturor demersurilor din 2018.

Ce aduce Cainele de Pamant pentru fiecare zodie

Cei care sunt nascuti sub semnul Bivolului sunt sfatuiti sa isi faca e evaluare a activitatii de pana acum si sa isi redeseneze planurile. Nu va fi timp pentru stagnare, asa ca pentru Bivoli se impune sa ramana in continua miscare.

Dimpotriva, pentru nativii din zodia Tigrului, este mai bine sa incerce, cum s-ar zice, marea cu sarea in tot ceea ce fac. Daca stau prea mult pe ganduri, risca sa se sperie de amplitudinea proiectului demarat si sa isi piarda curajul de a merge mai departe.

Cei nascuti in zodia Iepurelui vor trebui sa strabata anul  luptand sa isi mentina echilibrul. Totodata, pentru ei va fi vital sa petreaca mult timp in natura.

Ce aduce Anul Nou chinezesc, in functie de zodie

De asemenea, Dragonii sunt sfatuiti sa faca eforturi sa isi pastreze moderatia in toate si sa ii asculte mereu si pe cei din jur.

Cei nascuti in zodia Sarpelui au sanse mari sa evolueze mult in 2018, sa atinga obiective pentru care au muncit din greu pana acum.

Pentru zodia Cal, Cainele de Pamant va aduce noi perspective, schimbari de climat si de directie.

Nativii zodiei Oaie vor avea provocari in privinta starii de sanatate. Asadar, li se recomanda sa fie bine concentrati pe forma fizica. Li se cere optimism si adaptare in 2018.

Pentru cei care sunt nascuti sub semnul Maimutei, recomandarea este sa isi pastreze optimismul si sa nu lase niciodata garda jos.

Zodia Cocos va avea sanse mai mari de reusita in anul urmator daca investeste mai mult in relatiile cu cei din jur, in toate privintele.

Pentru cei nascuti in zodia Caine, astrele vor fi mai favorabile ca niciodata in anul chinezesc urmator. Cuvantul cheie va fi adaptarea.

Celor din Zodia Mistret li se va arata un an mai linistit dupa navalnicul an 2017. Totusi, indrazneala si curajul se cer mentinute la cote maxime.

Daca sunteti nascuti in zodia Sobolanului, se impune sa aveti mai multa incredere in fortele proprii.

(sursa foto: Chinese New Year 2018)

Distribuie acum