Beneficii Avocado
Fructul de avocado este foarte mediatizat in ultima vreme, ajungand chiar sa fie denumit „fructul anului”.
Pentru aceia dintre dumneavoastra care nu au consumat pana acum avocado, dar si pentru cei care l-au consumat sau il consuma, insa nu stiu ce contine, iata cateva informatii:
- contine nutrienti esentiali: vitamina K, C, E, B5, B6, A, B1, B2, B3, potasiu, acid folic, zinc, magneziu, fosfor, si multe altele;
- 100 grame de avocado are 160 de calorii, 8.53 grame de carbohidrati, 2 grame de proteine, 14.66 grame de grasimi, 6.7 grame de fibre si nici un gram de colesterol;
- sarac in grasimi saturate;
- bogat in minerale esentiale si grasimi mono-nesaturate (omega 6, acid linoleic, etc.).
Conform diverselor studii efectuate, beneficiile pe care le are asupra organismului consumul regulat de avocado sunt urmatoarele:
Colectie de rochii
Tu pe care vrei sa o porti?
- reduce nivelul colesterolului rau (LDL) si al trigliceridelor din sange;
- scade IMC (indice de masa corporala) si reduce grasimea din zona abdominala;
- imbunatateste vederea si scade riscul aparitiei cataractei;
- contribuie la prevenirea aparitiei diverselor tipuri de cancer;
- regleaza hipertensiunea arteriala;
- reduce riscul aparitiei accidentului vascular cerebral;
- combate respiratia urat mirositoare (halena);
- hidrateaza pielea, imbunatateste aspectul pielii si al parului;
- intarzie procesul de imbatranirea a organismului;
- accelereaza metabolismul.
Fructul avocado este tot mai des utilizat atat in bucatarie in preparatele culinare, cat si ca ingredient in produsele de ingrijire a corpului, a tenului si a parului.
Avocado isi schimba culoarea de la verde inchis la visiniu inchis sau chiar negru atunci cand este copt. Cu cat este mai copt, cu atat este mai moale si mai pufos. Pentru a alege fructul potrivit, ia-l in mana si strange usor coaja. Aceasta nu trebuie sa fie nici tare, nici foarte moale. Daca ai ales un avocado care nu e copt destul, tine-l in bucatarie pe masa, nu in frigider, ferit de razele soarelui, iar acesta se va coace in maxim 8 zile. Culoarea si fermitatea cojii iti vor indica momentul potrivit pentru a fi consumat.
Iata cateva sugestii cu privire la modul in care poti consuma avocado:
- feliat sau pisat, cu un pic de zeama de lamaie, sare si piper, cu paine;
- il poti adauga feliat sau taiat cubulete in salata ta cu de toate (verdeturi, rosii, castravete, branza feta);
- poti face guacamole;
- poate fi adaugat cu succes intr-un sandwich;
- il poti adauga la smoothie-ul tau din fiecare dimineata;
- adauga-l la dressing-ul pentru salata;
- pune-l pe grill si mananca-l ca si garnitura pentru carne.
Ramane la latitudinea fiecaruia sa il consume dupa bunul plac si sa ii descopere beneficiile.
Daca va intrebati ce mai puteti face cu un avocado, preparati acasa o masca cu avocado pentru ten sau o masca cu avocado pentru par, adaugand doar cateva ingrediente simple ce le aveti la indemana in camara sau in frigider.
Incaltaminte dama de sezon
Vrei incaltaminte ?