O data cu temperaturile scazute, apar si primele semne de raceala. Este important de stiut ca putem combate raceala cu ajutorul tratamentelor naturiste, fara sa fim nevoiti sa apelam la medicamente.
Vitamine si minerale organice pentru cresterea imunitatii organismului – Click aici
Consuma ceaiuri cand esti racit
Toata lumea stie ca ceaiurile sunt extrem de benefice pentru organism. Pentru combaterea racelii, putem bea ceai negru si/sau verde. Este bine cunoscut faptul ca aceste ceaiuri sunt antioxidante, stimuleaza sistemul imunitar, iar baute cu putina miere si lamaie, organismul se va intari si raceala va disparea rapid. Un alt ceai recomandat in perioada racelii, este ceaiul de ghimbir. Gustul puternic si intepator diminueaza durerea, relaxeaza muschii si este foarte eficace impotriva frisoanelor, a febrei si a durerii de gat. Tot pentru raceala este recomandat si ceaiul de busuioc. Acesta fluidizeaza mucusul, scade febra si este un real ajutor impotriva tusei.
Ceaiuri pentru toate nevoile – Click aici
Consuma supe pentru combaterea racelii
Daca nu iti plac ceaiurile, poti incerca o supa care te va ajuta sa combati raceala. Supa de usturoi este o varianta nu tocmai placuta, dar foarte eficace impotriva racelii. Supa rezultata din fierberea catorva catei de usturoi pisati combate viroza, desfunda nasul si este antiseptica. Daca nu suporti mirosul de usturoi, poti consuma supa de pui. Aceasta supa nu este considerata neaparat un tratament naturist, dar are un efect antiinflamator si indeparteaza secretiile nazale, pe langa asta are si un gust deosebit de bun.
In general lichidele sunt bune deoarece in perioada racelii organismul nostru este deshidratat si are nevoie de hidratare, asa ca este important sa consumam ceaiuri, supe sau sucuri de fructe si neaparat multa apa.
Combate raceala cu frectii
Tot pentru combaterea racelii sunt indicate frectiile cu otet de mere care combat oboseala si previn aparitia infectiilor, imbaierea picioarelor in apa fierbinte in care sa punem mai multa sare, tinctura de propolis si mierea care creaza o bariera naturala impotriva racelii, inhalatiile cu aburi fierbinti deasupra unui vas in care punem menta, busuioc sau ulei de lavanda si nu in ultimul rand odihna. Este vital sa ne odihnim suficient, deoarece numai prin odihna corpul nostru poate lupta si invinge boala.