Caută
Cum sa iti decorezi casa cu Ultra Violet, culoarea anului 2018

Cum sa iti decorezi casa cu Ultra Violet, culoarea anului

Pare o culoare frivola, la prima vedere greu de inserat cu stil in tinute, machiaj sau mobilier. Declarata de Institutul Pantone culoarea anului 2018, nuanta Ultra Violet este, de fapt, una foarte spirituala, intensa, cu o vibratie unica. Folosita in doze potrivite si alaturari inspirate, culoarea anului 2018 ne poate schimba ca prin minune casa si atmosfera in care locuim.

Nu e nevoie sa facem schimbari majore, sa aruncam mobila veche si sa ne deschidem santier in casa. Ultra Violetul este atat de versatil incat ne schimba decorul doar din cateva accesorii si “manevre” bine gandite.

Ultra Violet Pantone este culoarea acestui an datorita capacitatii sale de individualizare si de a inspira la meditatie si reflectie. Asa au justificat la sfarsitul anului trecut cei de la Institutul Pantone, autoritatea internationala in materie de culori si sisteme de culori.

„Traim intr-o lume in care e nevoie de inventivitate si imaginatie. Acea inspiratie pentru creatie este asociata culorii Pantone 18-3838 ultra violet, care ne ridica nivelul de constientizare si potentialul. De la explorarea noilor tehnologii si a unei parti mai mari din galaxie, la exprimarea artistica si reflectia spirituala, culoarea violet reprezinta ceea ce urmeaza sa vina”, a explicat Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone. Iata cum sa-ti decorezi casa folosind Ultra Violet Pantone.

Pereti in nuante de Ultra Violet

Ultra Violet e una dintre acele culori care sunt atrag atentia instant. Nu poate trece neobservata, nu va aduce niciodata nuante terne sau plictiseala, indiferent de contextul in care apare. Vibratia sa minunata poate fi simtita in toata casa, daca ii daruiti fie si un singur perete. Poate fi unul din living sau din dormitor (ca sa fie primul lucru pe care il vedeti dimineata). Un perete Ultra Violet in bucatarie va poate aduce un aer de rafinament si bun gust, asa cum un spatiu industrial va capata un aer de cultura decadenta si sofisticata.

Nu este inadecvat nici sa va colorati toti peretii din locuinta in nuante de Ultra Violet. Dimpotriva, un perete Ultra Violet poate fi o alegere foarte inspirata care va coloreaza viata in tonuri spirituale pe parcursul unui an intreg (sau chiar mai multi). Va trebui sa acordati insa multa atentie culorilor care completeaza decorul, de la piese de mobilier la decoratiuni si accesorii. O culoare atat de opulenta impune mai multa simplitate si inspiratie in alegerea celorlalte obiecte din decor.

Piese de mobilier in culoarea anului

Culoarea anului se gaseste inca de pe acum in toate magazinele de mobilier si decoratiuni interioare. Piesele de mobilier precum o canapea din catifea intr-o nuanta indrazneata de Ultra Violet Pantone pot fi vedeta locuintei inca din prima zi. Amplasati-o intr-un decor alb, cu cateva elemente de un roz pal in fundal si veti obtine un living de mare efect.

Puteti alege un birou in aceasta culoare, un dulap sau un cuier. Piese de mobilier moderne se gasesc tot mai des in nuante Ultra Violet. Nu va mai fi nevoie de alte asortari si pete de culoare in spatiile in care le veti aranja. Aceste articole de mobilier Ultra Violet arata minunat daca sunt amplasate in camera cu podea si elemente de lemn, in culoarea si textura materialului natural.

Cum asortati accesoriile Ultra Violet

Daca nu agreati prea multa culoare intense in propria locuinta, puteti profita de frumusetea culorii anului 2018 cu ajutorul accesoriilor. Puteti sa va inveseliti fotoliile din living cu perne in doua nuante diferite de Ultra Violet. Pentru canapea sau otoman, folositi cu incredere paturi si cuverturi moi si catifelate in aceasta culoare. Draperiile violete din dormitor va confera un plus de energie vizuala in fiecare dimineata lenesa si asa o sa asortati accesoriile mai usor

Pentru baie, puteti adauga prospoape Ultraviolet, draperii de dus sau mici organizatoare concepute special pentru acest spatiu al casei. De mare efect poate fi alaturarea unor obiecte de arta sau finisaje metalice, in nuante argintii.

Folosirea unor nuante intunecate de Ultra Violet Pantone creeaza un adevarat efect dramatic in coltul de camera in care sunt amplasate. O combinatie neasteptata, dar de mare efect poate fi pictarea plafonului in aceeasi nuanta de Ultra Violet Pantone cu a scaunelor. Ideea se aplica bine mai ales in zona in care obisnuiti sa luati masa. Asortati accesoriile din camera in mod subtil.

Si mai putin riscant, daca nu va plac schimbarile puternice, este sa achizitionati doar obiecte mici in nuante de Ultra Violet. Pot fi lumanarele, candele, rame pentru fotografii, cosuri si alte obiecte de arta in miniatura.

Daca aveti in casa o scara interioara, o puteti personaliza vopsind-o in Ultra Violet Pantone. Alaturati-i detalii albe, cum ar fi o linie la margine, pentru a atrage magnetic toate privirile in sus.

Ultra Violet pentru camera copiilor

Daca este pe placul copiilor sau adolescentilor familiei, Ultra Violetul poate fi o idee suficient de vesela si nonconformist pentru decorarea camerei copiilor.

Un asternut in nuante mai deschise ale culorii, un covor mai intunecat sau o usita a dulapiorului alb pentru jucarii pot fi exact pata de culoare de care au nevoie aceste incaperi. In aceste locuri merg de minune asortari indraznete cu rosu intens sau verde crud.

Culorile la birou – descopera Ultra Violet

Daca este bine dozata si alaturata, culoarea anului 2018 poate aduce o magie speciala chiar si la birou. Nu e nevoie de tente prea vii, ba chiar dimpotriva, nuantele intunecate de violet sunt cele mai indicate pentru acest spatiu. O rama de fotografie, o vaza delicata, un raft al bibliotecii sau un corp masiv de iluminat in Ultra Violet sunt suficiente. Culorile la birou trebuie sa ne dea o stare de bine.

Acestea confera exact acel aer sofisticat de care are nevoie biroul dumneavoastra. In acest cadru, elementele aurii arata grozav in combinatie cu Ultra Violet.

Ultra Violet si turcoaz – cum sa-ti decorezi casa simplu.

Daca nu va temeti de contraste si de puterea lor vizuala, incercati o alaturare care personalizeaza puternic spatiul in care este amplasata. Alegeti pentru asta ultraviolet si turcoaz intens. O canapea violeta cu perne turcoaz, un perete turcoaz cu o masuta violeta sau draperii intr-una din aceste culori si dulap masiv in cealalta va personalizeaza casa si o fac unica. Daca vrei sa-ti decorezi casa in mod luminos, alege aceste culori.

(sursa foto: Neville Johnson)

Distribuie acum