Caută
Remedii impotriva caderii parului

Remedii impotriva caderii parului

Dupa fiecare dus, in toate camerele, pe toate bluzele, ramane par in urma ta. Pe cat de neplacuta, pe atat de problematica poate sa fie caderea parului pentru orice femeie. Pe langa faptul ca trebuie sa fii atenta sa cureti parul in urma ta, aceasta problema poate sa te afecteze si din punct de vedere estetic. Daca parul nu se regenereaza, poti constata ca aspectul frizurii tale se modifica negativ.

Parul este intr-un continuu proces de schimbare. In timp ce se formeaza fire noi, altele isi pierd vitalitatea si cad, intr-un adevarat ciclu natural. Se spune ca este normal sa pierdem intre 50 si 100 de fire zilnic. Este firesc si nu pare atat de tragic, pentru ca parul pierdut ramane in firele periei cu care ne aranjam in fiecare zi podoaba capilara.

Ce facem cand parul cade foarte mult

Si totusi, exista momente in care pare ca totul este accelerat. Acest lucru se intampla adesea o data cu venirea frigului. Avem senzatia atunci ca “lasam” atat de mult par pe scaun, pe haine si la dus, incat in curand vom ramane cu scalpul neted. In acest moment nu ar strica sa va prezentati la medic.

Caderea parului poate fi simptom al unor afectiuni interne, mai mult sau mai putin grave. De asemenea, exista boli de piele care pot actiona la nivelul parului capului, slabind rezistenta firului de par. In aceste cazuri, specialistul va recomanda masuri si tratamente specifice afectiunii.

Ce cauzeaza caderea parului

Daca nu este vorba de asa ceva, de vina poate fi modul in care organismul reactioneaza la schimbarea de mediu, in acest caz la scaderea temperaturii si cresterea umiditatii.

Procesul incepe toamna si poate dura chiar si cateva saptamani. Se pare ca este vorba de incheierea sezonului calduros,  in care firele de par erau “produse” la capacitate maxima. Procesul devine mai lent, iar firele nu se mai regenereaza cu o viteza la fel de mare. Fenomenul care ne infricoseaza este, de fapt, pierderea surplusului de fire de par crescut din belsug din timpul verii.

Tratament pentru caderea parului

Specialistii propun mai multe cauze pentru caderea parului: de la modificari hormonale la deficit de zinc sau consecinte ale tulburarilor alimentare. Primul pas este sa consulti medicul ca sa stabilesti cauza si tratamentul de prima line. Daca deja ai acest aspect lamurit sau in curs de lamurire, iata cateva remedii impotriva caderii parului.

Cum incetinim caderea parului

Ca urmare, tratamentul recomandat nu urmareste atat oprirea caderii, cat stimularea regenerarii si a aparitiei firelor de par noi.

Procesul depinde de starea de sanatate a organismului, dar si de starea de spirit. Drept urmare, respectati-va programul sanatos de odihna, hidratati-va, mancati regulat si sanatos.  Nu renuntati la sport in timpul sezonului rece.  Tineti-va departe de gandurile negre si de astenia specifica sezonului. Si stresul este un factor care favorizeaza caderea parului, asa ca incercati sa il controlati.

Ce suplimente se iau pentru regenerarea parului

Consumati alimente bogate in vitamina C (citrice, catina, mere, pere, gutui, prune, kiwi si altele), fibre (fructe, legume, cereale cat mai naturale), carne, oua, lactate si mult peste.

Dintre suplimentele alimentare, alegeti-le pe cele care contin grasimi sanatoase, zinc, magneziu, seleniu, alge, lecitina si diverse combinatii care au ca scop stimularea regenerarii firului de par.

Consuma alimente bogate in zinc impotriva caderii parului

Studiile arata ca alimentele bogate in zinc ne ajuta atat scalpul, cat si pielea de pe restul corpului. Zincul este un mineral important implicat in multe procese din organism. Un rol important al zincului tine de regenerarea pielii. Totodata, suplimente si preparate cu zinc sunt recomandate in lupta cu matreata sau tenul acneic. Asadar, apeleaza la o dieta cu gustari si mancaruri ce contin carne rosie slaba, fructe de mare, cereale integrale, fasole, ciuperci, ciocolata amaruie.

Nu traumatiza parul sanatos

Daca parul tau este fragil, e posibil sa pierzi multe fire si in urma rutinelor zilnice de ingrijire. Asadar, ai grija sa nu folosesti peria cand parul e ud deoarece este mult mai sensibil si se rupe. Totodata, nu il descurca direct, ci foloseste o mana ca sa cuprinzi portiuni pe care le intinzi ulterior cu peria. Astfel nu il vei impacta atat de mult.

O alta recomandare utila este sa iti tii parul cat mai liber posibil. Nu il lega noaptea, iar cand il prinzi in coada, tine-l cat mai lejer strans. Lasa coada formata cat mai aproape de gat pentru ca gravitatia sa nu actioneze asupra parului si sa iti traga coada in jos cand mergi. Acest lucru va fragiliza firele de par datorita greutatii lor.

Foloseste uleiuri benefice parului

Multe recomandari naturiste propun masarea scalpului cu uleiuri benefice. Stimuland circulatia la nivelul scalpului vei creste distribuirea sangelui in foliculii de par. Acest lucru nu conduce direct la cresterea parului, dar va creste sansele ca foliculii sa fie mai bine hraniti de substantele nutritive regasite in sange.

Foloseste ulei presat la rece pe care il incalzesti usor. Cele mai recomandate uleiuri pentru masajul scalpului sunt: cel de argan, de germeni de grau, cocos si migdale dulci. Pe langa faptul ca sunt utile pentru mentinerea elasticitati pielii, aceste uleiuri vor transforma masajul intr-o adevarata experienta relaxanta datorita texturii si mirosului lor.

Remedii naturale pentru regenerarea parului

Pentru a intari parul fata de acesti factori, este bine sa folosim masti nutritive, masti cu efect de gomaj, precum si tratamente de intarire, hidratare si emoliere a parului si scalpului. Sunt eficiente remediile pe baza de ulei de masline, galbenus de ou, tinctura de ardei iute sau ulei de ricin.

Folositi sampoane blande, cu agenti spumanti si degresanti realizati mai degraba din plante decat substante chimice. Folositi mai putin uscatorul de par. Si varfurile se despica mai “cu spor” cand e frig, asa ca masati-le saptamanal cu uleiuri naturale.

Aplica masti naturale ca remidiu impotriva caderii parului

Un alt sfat util pentru a reduce caderea parului se refera la aplicarea mastilor. Printre cele mai folosite sunt mastile cu suc de ceapa si aloe vera. Sucul de ceapa are si el proprietati anti-bacteriene, eliminand germenii si parazitii care pot cauza caderea parului. Totodata, avand rol anti-inflamator, calmeaza si mancarimile scalpului. Aplica-l pentru cateva ore si spala-ti apoi parul cu un sampon bland, anti-alergic. Nu iti face griji pentru miros, acesta va disparea complet dupa spalare.

La fel de utila este si masca cu aloe vera. Aloe vera stimuleaza formarea unui mediu alcalin, ceea ce favorizeaza cresterea parului. Foloseste gel de aloe vera sau lotiune de la plafar pe care sa o diluezi cu apa, conform recomandarilor de pe prospect. Si aceasta masca se lasa sa actioneze cateva ore, dupa care te clatesti normal cu sampon si apa.

(sursa foto: Salon Sheras Online)

Distribuie acum