sinsay.com/ro%20
eurogsm.ro

Insomnia: sfaturi pentru un somn linistit

Cu totii am trecut prin momente in care nu puteam dormi si aveam insomnie. Nu va speriati, aproximativ 30% din populatia tarii sufera de insomnii. Stresul, problemele cotidiene, alimentele pe care le consumam inainte de culcare, mediul in care dormim isi pun amprenta asupra calitatii somnului nostru.

Cum dormim linistiti fara insomnii

Iata cateva sfaturi pentru un somn linistit, cu ajutorul carora insomniile vor fi de domeniul trecutului.

Un adult are nevoie de circa 8 ore de somn pe noapte, prin urmare, incearca sa nu dormi dupa masa pentru a putea beneficia de un somn linistit noaptea. Chiar daca esti tanar, evita sa te culci dupa miezul noptii.

Vei vedea ca vei fi mult mai odhinit daca te vei culca si te vei trezi mai devreme, decat daca te vei culca dupa miezul noptii si vei dormi pana tarziu. Organismul acumuleaza oboseala pe timpul zilei si are nevoie de somn de calitate.

Insomniile pot fi cauzate de televizor

Evita televizorul inainte de culcare. Indicat ar fi sa nu existe televizor in dormitor, deoarece acesta ne agita prin continutul pe care il ofera. Eventual poti asculta putina muzica lenta inainte de somn care sa-ti induca starea de relaxare. Ai grija ce mananci inainte sa te pui la somn.

Nu manca inainte de somn pentru a preveni insomnia

Nu te culca cu burta plina niciodata, iar daca simti nevoia sa mananci, alege ceva cu proteine putine. Un pahar de lapte cald este binevenit deoarece te va ajuta sa te destinzi. Daca nu iti place laptele, poti opta pentru un ceai de tei.

Asigura-te ca dormitorul este aerisit si fa-ti intuneric in camera, deoarece sursele de lumina vor afecta calitatea somnului. Imbraca-te confortabil, hainele sintetice si stramte nu te vor lasa sa te odihnesti si iti vor tulbura somnul.

Evita insomniile printr-o rutina de somn

Nu in ultimul rand, incearca sa iti stabilesti o rutina in ceea ce priveste ora de culcare. Vei vedea ca o data ce te obisnuiesti sa dormi la aceeasi ora, organismul tau va fi mult mai odihnit, iar tu vei fi mai productiv in timpul zilei.

Nu uita ca persoanele care sufera de insomnii sunt mai irascibile, mereu obosite, se concentreaza greu si pot atrage dupa sine depresia si alte boli datorate scaderii imunitatii organismului. Asadar este esential sa ne respectam programul de somn pentru a avea un corp sanatos si o minte linistita.

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

sensodays.ro