Luvie
Sfaturi ca sa bei mai multa apa

Sfaturi ca sa bei mai multa apa

Autor: M Flavia
Adaugat in: 27/09/2017

Peste tot auzim ca trebuie sa ne hidratam suficient. Pielea fetei si a corpului, tranzitul intestinal si chiar dispozitia noastra au de suferit atunci cand consumam prea putina apa. Nu trebuie sa asteptam pana ce ni se face sete, ci e bine sa avem un consum de apa bine distribuit pe tot parcursul zilei.

Sigur, stim prea bine de existenta acestor sfaturi. Dar oare cati dintre noi le urmam? Cu siguranta cu totii vrem sa ne bucuram de beneficiile consumului de apa. Tot ce trebuie sa facem este sa apelam la cateva sfaturi pentru a bea mai multa apa.

Aspiratoare Robot
Considerati ca, curatarea casei dvs. ocupa prea mult timp liber?

Vezi aici oferta

Seteaza-ti o alarma care sa te anunte cand sa bei apa

Nu e cazul sa mizam pe memorie atunci cand vine vorba de a tine minte sa bem apa. Fiind mai tot timpul ocupati si pe fuga, ultimul lucru la care ne gandim este acesta: sa bem suficiente lichide. De aceea, putem apela la gadget-urile moderne care sa ne aminteasca sa bem apa.

Folosind bratari fitness, putem seta singuri intervalul la care sa primim notificare. Este recomandat sa nu depaseasca doua ore pentru ca organismul sa poata sa asimileze apa pe care o bem. Nu e nevoie sa bem cantitati mari, o jumatate de pahar sau un pahar de dimensiuni standard sunt suficiente.

Bea apa putin si des

Nu te forta sa bei dintr-o data multa apa. “Multa” nu este un termen universal. De exemplu, daca obisnuiai sa bei doar unu-doua pahare de apa pe tot parcursul zilei, iti poate parea mult un pahar intreg o singura data. Incepe cu jumatati de masura si nu iti umfla stomacul.

Daca ramai cu aceasta amintire, creierul tau te va face sa eviti si mai mult sa bei apa pentru ca va asocia senzatia de balonare cu consumul de apa. Evita sa bei apa dupa masa, asteapta macar 30 minute ca sa nu dobandesti aceeasi senzatie neplacuta.

Produse Smart pentru Casa
Intrerupatoare cu touch, Prize cu rame din sticla, Intrerupator si priza, Prize media, Telecomenzi, Smart Home.

Vezi aici oferta

Tine paharul cu apa la vedere

O alta metoda care sa ne ajute sa ne atingem acest obiectiv este sa plasam paharele sau sticlele cu apa chiar sub nasul nostru. De exemplu, la birou e bine sa tinem cana langa noi, iar acasa, sa lasam o cana sau o sticla la vedere, in zona in care stim ca petrecem mai mult timp.

La fel se intampla si cand suntem plecati de acasa. E bine sa tinem o sticla cu apa in geanta. Dezavantajul este ca nu o sa o vedem, dar daca o sa umblam in geanta, o sa dam peste ea.

Multe studii psihologice au aratat ca simpla amplasare a recipientelor cu apa sau chiar mancare in locuri accesibile vederii, creste sansele ca alimentele sau apa sa fie mai usor consumate. Putem sa folosim aceste rezultate in avantajul nostru.

(sursa foto: Her101)

Telefoane Mobile
Preturi speciale la telefoane mobile de ultima generatie pentru orice tip de buzunar. Stocuri limitate.

Vezi aici oferta