Caută
Trucuri pentru improspatarea rapida a parului imbacsit

Improspatarea rapida a parului imbacsit

Nu putem avea mereu un par ingrijit si perfect coafat, ca in reviste. De multe ori, cele mai importante sedinte, prezentari sau intalniri ne “prind” in zilele in care avem parul obosit, imbacsit si lipsit de stralucire. Nu mai e timp de hairstylist si nu avem conditii nici macar pentru o spalare a podoabei capilare. Ce e de facut? Exista cateva trucuri pentru improspatarea rapida a parului imbacsit, asa ca va prezentam pe larg cateva dintre ele.

Cum scapam de parul inbacsit

Viata in mediul urban isi lasa amprenta si asupra sanatatii si infatisarii parului fiecareia dintre noi. Pe zi ce trece ni se pare ca radacinile produc tot mai mult sebum. Firele se lipesc intre ele, se turtesc pe scalp si acumuleaza praf si impuritati din jur. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca tot acest proces vine “la pachet” si cu un miros neplacut. Desi la prima vedere pare o solutie, samponarea zilnica nu face decat sa inrautateasca situatia.

Parul lipsit de viata si de stralucire ne afecteaza infatisarea, parem mai triste si mai neingrijite, asa ca nu va obisnuiti prea mult cu situatia. Evitati cosmeticele puternice, balsamul, fixativul sau spuma aplicata la radacina parului. Periati usor firele de par in fiecare zi, fara miscari puternice. Nu consumati prea multe grasimi si dulciuri. Evitati activitatile care va fac sa transpirati abundent.

Cum se foloseste samponul uscat

Un produs creat special pentru “urgente” este samponul uscat. Se gaseste in diverse sortimente in mai toate farmaciile si raioanele de cosmetice din supermarket. Este o solutie minunata pentru momentele in care parul arata cu adevarat rau, la doua-trei zile de la ultima spalare.

Se pulverizeaza de la aproximativ 20 de centimetri pe scalp si se omogenizeaza bine cu degetele pe suprafata pielii si a parului. Veti constata ca aveti din nou un par cu volum si stralucire, ca si cum ar fi proaspat spalat. Efectul dureaza, in general, o zi. Recomandarile specialitilor sunt ca in seara respectiva sa urmeze o spalare a podoabei capilare.

Cum se alege cel mai bun sampon uscat

Puteti relua operatiunea din nou peste cateva zile. Exista sampoane uscate pentru diferite culori de par, pentru volum, stralucire sau uniformizarea suvitelor rebele. Alegeti in functie de caracteristicile parului si de preferinte.

Regula generala este sa alegeti in primul rand calitatea, pentru ca exista riscul ca efectele spray-ului sa fie inverse, sa imbacseasca si mai mult, sa aiba miros neplacut sau aspect prafos.

Pieptanaturi de criza

Alta solutie ”de criza” este aranjarea parului in coafuri care sa camufleze aspectul uleios. Taparea este mereu o idee buna. Indesati parul cu piaptanul si apoi rasuciti-l cu atentie intr-un coc care sa para neglijent intr-un mod studiat. Daca va reuseste, toata lumea va crede ca este look-ul pe care vi l-ati dorit din start.

Parul prins la fel de “neglijent” in varful capului va abate, de asemenea, atentia de la radacinile imbacsite. Prindeti-l intr-o coada pe care o rotiti pana la capat intr-un coc, pe care il fixati cu un elastic colorat. Lasati liberi cativa centrimetri din varfuri si ciufuliti-va cateva suvite in jurul chipului.

O alta pieptanatura salvatoare poate fi banala coada de cal, care oricum presupune lipirea de cap a tuturor suvitelor. Pieptanati cu atentie si strangeti in elastic toate suvitele, pentru a conferi aspectul unei “coafuri” studiate si ingrijite. Veti avea un look perfect pentru cea mai pretentioasa tinuta de birou.

Un truc mai putin acceptat este spalarea de dimineata a acelei parti a parului care este mai vizibila. De exemplu, bretonul. Nu este insa o solutie prea buna, pentru ca se va vedea clar ce ati facut si va parea cel putin ciudat. Pe de alta parte, samponarea zonei va duce la ungerea radacinilor, iar asta se va intampla mai repede decat la restul parului.

Cum acoperim parul murdar

Cel mai simplu gest de acoperire a firelor unse cu sebum ar fi, de fapt, acoperirea lor. Nu cu valuri si baticuri legate sub barbie, ci intr-un mod care sa nu ne ascunda frumusetea, potrivit cu tinutele de zi cu zi. Daca mergeti la sala, la tenis sau aveti un teambuilding in aer liber cu colegii, puteti purta fara grija o sapca. E un accesoriu care acopera complet zona pe care vrem sa o ascundem.

Daca aveti parul lung, prindeti-l cu un elastic la ceafa. In timpul verii putem purta palarii de soare, iar cand e frig fesuri sau caciulite. Nu ezitati sa purtati bentite. Au un aspect clasic, chiar elegant, si permit aranjarea parului in asa fel incat sa para ingrijit.

O alta solutie este legarea atenta pe cap a unei basmale. Singura conditie este asortarea ei perfecta la tinuta, asa incat sa para ca o purtati pentru un look complet, si nu ca sa ascundeti o problema a parului.

Cum se ingrijeste parul pentru a preveni imbacsirea

Orice solutii veti alege, aceasta trebuie sa fie temporara. Spalarea parului o data sau de doua ori pe saptamana nu poate fi inlocuita si nici nu este recomandat sa incercati asa ceva. Puteti incerca eventual alternative naturale la samponul clasic, pentru a prelungi perioada in care arata frumos si ingrijit in mod natural.

Protejati-va parul de praf si de expunere la poluare. Evitati sa abuzati de cosmetice, decoloranti si vopsele sau sa il pieptanati agresiv. Nici strangerea drastica in cozi sau cocuri nu face bine aspectului si sanatatii firului de par.

Una peste alta, un aspect ingrijit al parului are nevoie in primul rand de ingrijire atenta si de grija la proceduri si ingrediente.

(sursa foto: World Health)

Distribuie acum