Caută
Cele patru semne zodiacale: Apa, Aer, Pamant si Foc

Cele patru semne zodiacale: Apa, Aer, Pamant si Foc

Se spune ca momentul in care venim pe lume conteaza foarte mult pentru firea si inclinatiile cu care suntem inzestrati inca de la nastere. Suntem guvernati, asadar, de una din cele 12 zodii, cu toate lucurile bune, dar si rele pe care le implica. Alta serie de trasaturi tin de semnul primordial care domina respectiva zodie, corespunzator unuia dintre cele patru elemente ale planetei noastre: Apa, Aerul, Pamantul sau Focul.

Cunoasterea semnelor zodiacale si a particularitatilor aferente le ofera celor care cred in aceste lucruri o sansa in plus de a stabili compatibilitatea intre oameni. Sunt detalii utile mai ales in ceea ce priveste relatiile sentimentale. Ca urmare, informatiile despre semnele din zodiac sunt un criteriu important pentru stabilirea, de pilda, a compatibilitatii dintre o zodie si alta.

Ce inseamna semnele zodiacale

In mare, zodiile de Apa sunt caracterizate printr-un simt artistic deosebit, iar cele de Foc sunt asociate cu impulsivitatea si pasiunea.

Despre zodiile de Pamant se spune ca definesc oameni foarte pragmatici, bine ancorati in realitate, in timp ce persoanele nascute sub semnul Aerului sunt predestinate sa aiba realizari intelectuale neobisnuite. Cu toate acestea, asa cum fiecare om e unic, detaliile fac diferenta in fiecare caz in parte.

Care sunt semnele zodiacale de Apa – zodii de apa

Semnele zodiacale guvernate de Apa sunt cele reprezentate de animale care isi duc viata in mediul lichid. Este vorba, desigur, de Pesti, Rac si Scorpion. Nici aici lucrurile nu sunt atat de simple. Asta pentru ca, la randul lor, cele trei semne se afla intr-o ierarhie: Scorpionul este semnul fix, Racul semnul cardinal, iar Pestii sunt semnul variabil sau mutabil.

Toate trei au o energie emotionala foarte puternica, iar aceasta pare uneori sa ii domine cu totul. Nativii nascuti sub acest semn sunt cababili de a avea pareri foarte personale despre orice, si, in acelasi timp, sa isi adapteze mimetic atitudinea la context.

In aceeasi ordine de idei, zodiile de Apa au mereu pornirea de a schimba atitudinea generala a celor din jur in sens invers. De asemenea, cei nascuti in Rac, Scorpion sau Pesti se nasc cu o intuitie fenomenala. Aceasta ii ajuta sa ia deciziile cele mai bune in fractiuni de secunda. Uneori nici ei insisi nu isi pot explica logica dupa care ajung aici.

Nu in ultimul rand, faptul ca s-au nascut sub acest semn ii face sa fie oameni foarte buni, altruisti si gata sa dea o mana de ajutor celor napastuiti.

Ce inseamna semn de Foc – zodii de foc

Semnele guvernate de Foc sunt Berbecul, Leul si Sagetatorul. Sunt guvernate de Marte, zeul razboiului si adesea il reprezinta cu mare aplomb. Nativii acestui semn pot fi recunoscuti de la distanta. Sunt impulsivi, uneori gata de atac, mereu in cautarea unei provocari, alegand actiunea mai presus de orice.

Mai ales Berbecii se dovedesc adesea imaturi in hotararea lor de a-si urma pornirile cu orice pret. Spre deosebire de ei, cei nascuti in Leu au un simt aparte al responsabilitatii si al dreptatii. Energia lor de Foc se canalizeaza mai degraba spre stabilirea dreptatii.

Sunt disciplinati si inclinati sa nu accepte compromisurile. Si Sagetatorii sunt calculati in mare parte a timpului, gata sa ii apere pe cei slabi, fie ca e vorba de oameni, fie de animale. Totusi, semnul de Foc izbandeste uneori. Nativii acestui semn actioneaza necalculat, impetuos si imprevizibil, pentru a-si atinge un scop de moment.

Una peste alta, zodiile de Foc le confera celor pe care ii protejeaza un fler deosebit, o capacitate de a stii din prima clipa ce este de facut, rezolvand problema inainte ca ceilalti sa se dezmeticeasca.

Care sunt semnele de Aer – zodii de aer

Elementul Aer domina zodiile Varsator, Gemeni si Balanta, speciale pentru capacitatea lor de adaptare cu totul neobisnuita. Acest zodii de aer le face sa fie mai degraba persoane introvertite, preocupate de cunoastere si de logica si foarte abile in analiza, dar si sinteza.

Totusi, nativii acestui semn sunt buni comunicatori, pentru ca ignora artificiile inutile si isi folosesc logica pentru a transmite exact ceea ce trebuie. Desi sunt linistiti, acestia pot fi capabili de iesiri furtunoase in situatii in care se simt nedreptatiti.

Gemenii sunt mereu deschisi la provocari si sarcini noi si detin calitatea care in termeni actuali se numeste multitasking skills. Varsatorii sunt atrasi de lucrurile ciudate, de fenomene neelucidate si tin enorm la propriile convingeri. “Ai idei fixe” sunt cel mai des repros pe care il aud cei nascuti in aceasta zodie de aer. Parere pe care, evident, o contrazic.

In acelasi timp, Balantele au capacitatea de a fi extraordinar de sociabile. Le puteti recunoaste pentru ca sunt acele persoane care traiesc pentru succesele pe care le au in societate.

Care sunt semnele de Pamant – zodii de pamant

Pamantul domina zodiile Taur, Fecioara si Capricorn, conferindu-le stabilitate si ancorare puternica in realitatea lumii in care traiesc. Acest semn le confera nativilor sai un mare respect fata de familie si de tara in care s-au nascut. Totodata, cele trei zodii de pamant sunt caracterizate de un simt extraordinar al responsabilitatii.

Nu isi parasesc caminul si tara, lupta o viata pentru bunuri materiale si pentru mai multa bunastare pentru ei si pentru cei apropiati. Sunt inclinati sa studieze si sa aprecieze stiintele naturii, matematica, fizica, geografia, tot ceea ce tine de realitatea palpabila. Nu dau prea mare importanta, in acest context, domeniilor abstracte. Este motivul pentru care dau dovada de incapatanare si lipsa de intelegere pentru zodiile care nu ii sunt pe plac.

In linii mari, compatibilitatile sunt dictate de relatia din natura dintre elementele primordiale. Ca urmare, cei din zodiile de Foc arareori fac casa buna cu cei nascuti in semne de Apa. La fel, nici cei din zodiile de Aer nu prea pot fi pe aceeasi lungime de unda cu cei nascuti in semn de Pamant.

(sursa foto: Authentic Astrology for You)

Distribuie acum