Caută
Crezi in horoscop? Iata compatibilitatea dintre zodii

Compatibilitatea dintre zodii

Tuturor ni se intampla sa avem cunostinte cu care nicicum nu putem fi pe aceeasi lungime de unda, in timp ce cu altele comunicam perfect din prima clipa. Fenomenul poate avea multe explicatii, iar una dintre ele ar fi compatibilitatea dintre zodii.

Se spune ca momentul nasterii este crucial pentru personalitatea si destinul omului, asa cum suntem predispusi sa ne potrivim sau sa ne antipatizam cu alte persoane, in functie de zodii. Va prezentam in cele ce urmeaza cateva repere despre acest tip de compatibilitate.

Ne putem intreba, desigur, la ce poate fi util sa cunosti gradul de compatibilitate dintre zodii. Discutiile pe tema aceasta pot parea deplasate, ca sa spunem elegant, insa, daca analizam putin cateva cazuri concrete din jur, vom gasi cu siguranta confirmari ale “teoriei”.

Compatibilitate zodie

Daca stim ce zodie este o persoana cu care avem de-a face si stim in ce masura se potriveste cu a noastra, vom avea din start un atu. Mai exact, putem adopta atitudinea potrivita pentru a stabili o comunicare eficienta. Poate fi vorba de relatii de dragoste, dar si de prietenie sau colaborare profesionala. In fond, comunicarea este un efort continuu de a stabili si pastra cea mai optima “lungime de unda” cu ceilalti.

Daca in cazul zodiilor compatibile conexiunile se stabilesc automat, de la sine, in cazul celor mai putin compatibile se cer optimizari constante. Daca le cunoastem caracteristicile zodiacale, aceste demersuri pot fi mult mai eficiente.

Cu ce zodii sunt compatibili cei nascuti in Berbec

Pasional si energic, Berbecul, prima zodie din horoscop, este compatibil, in general, cu cei care ii seamana. Este o zodie de foc, asa ca poate avea relatii complicate si dificile cu cei din zodiile de apa. Ne referim aici, de pilda, la cei nascuti in Pesti, Rac, dar si Scorpion, cu care Berbecul va avea mereu atitudini contrare.

Este un lider inascut si nu ii poate tolera pe cei care ar putea sa ii submineze autoritatea. Pe de alta parte, Berbecul va fi mereu compatibil cu cei nascuti in zodii ca Leu, Sagetator sau Scorpion, dar si Gemeni. Nu se va intelege niciodata rau cu cei de aceeasi zodie sau Balanta.

O compatibilitate mai redusa s-a dovedit a fi cea cu nativii din Taur, Fecioara sau Capricorn.

Compatibilitati ale zodiei Taurului

Daca v-ati nascut in zodia Taur, sunteti perfect compatibili cu zodii cum ar fi Rac, Fecioara, Pesti, Capricorn. De asemenea, cu nativii din Scorpion sau, mai ales, cu cei de aceeasi zodie. Afectuos si familist convins, Taurul are sanse mai mici sa faca o casa buna alaturi de Lei sau Varsatori.

Totusi, se pot intelege, cu eforturi si concesii, cu nativii din Sagetator, Balanta, Berbec sau Gemeni.

Compatibilitatile zodiei Gemeni

Curiosi, inventivi si adaptabili, cei care s-au nascut in zodia Gemeni pot avea relatii excelente cu zodii de foc, cum ar fi Berbecul sau Leul. De asemenea, Gemenii, sunt compatibili cu Varsatorii, Balantele, dar si cu Sagetatorii si cu cei de acceasi zodie.

Nu sunt predispusi la conflicte, insa e nevoie de discutii mai multe pentru a intra pe aceeasi lungime de unda cu cei din Capricorn, Scorpion, Rac, si Taur.

Daca este sa vorbim de relatii incompatibile, Gemenii ar trebui sa faca mari eforturi pentru a se putea intelege cu Pesti si cu cei nascuti in zodia Fecioara.

Cu cine sunt compatibili cei din zodia Rac

Romantic si sensibil, cu o imaginatie debordanta dar si capricios, Racul are, in general, relatii perfecte cu Pestii, Scorpionul, Fecioara si Taurul.

Compatibilitatea acestor nativi se manifesta si in preajma celor care s-au nascut in aceeasi zodie, precum si in Capricorn, Leu, Gemeni, Sagetator si Varsator.

Racii sunt mai putin compatibili cu Balantele sau cu impulsivii Berbeci.

Leul nu este compatibil cu Scorpionul si Taurul

Dominant, independent si mandru, Leul se adapteaza doar alaturi de alte personalitati puternice. Ca urmare, se intelege de minune cu cei din zodia Berbec, Sagetator, Balanta, Gemeni si Varsatori. Se va simti mereu pe picior de egalitate cu cei din aceeasi zodie.

Zodiile Fecioara, Capricorn si Pesti ii pot fi, de asemenea, tovarasi buni. In schimb, nativii din Leu vor avea mereu relatii dificile cu Scorpionul si cu Taurul.

Ce compabilitati are zodia Fecioara

Ordonati, organizati si principiali, cei nascuti in zodia Fecioara isi construiesc cu grija relatiile si fac eforturi pentru consolidarea lor.

Se simt pe aceeasi lungime de unda cu cei care se simt in acelasi “scenariu”. Nativii din Fecioara sunt compatibili cu zodiile Scorpion, Taur, Rac, Pesti, Leu, Balanta si Varsator.

Nu vor avea niciodata relatii echilibrate cu cei nascuti in Sagetator, nici cu Gemenii.

Compatibilitati ale zodiei Balanta

Nativii din Balanta au drept calitati principale faptul ca sunt comunicativi, sociabili si intuitivi. Se pot intelege “din prima” cu Varsatorii, Sagetatorii, cu Gemenii si cu Leii.

Nu stau prea bine la capitolul incredere in propriile forte, asa ca se simt incurajati in preajma celor din Berbec si Balanta. Se pot intelege bine si cu Pestii, cu Scorpionii, Balantele si Taurii.

In schimb, cei nascuti in Balanta nu sunt compatibili cu Racii si Capricornii.

Cu cine sunt compatibili cei nascuti in Scorpion

Abil, tenace si cam ranchiunos, Scorpionul este o zodie de apa care intruneste multe trasaturi contrarii. Nativii sunt curajosi si razboinici si au tendinta de a se intelege bine cu personalitati cu care poate crea un echilibru. Este vorba de Pesti, Rac, Fecioara si Scorpion.

In plus, Scorpionii se pot apropia si de cei nascuti in Balanta, Gemeni, Berbec ori Sagetator. Vor avea de depus eforturi pentru compatibilizare cu cei din Leu sau Varsator.

Compatibilitati si incombatibilitati ale Sagetatorilor

Pasionali, puternici si independenti, Sagetatorii au o compatibilitate aparte cu nativii din Leu, Varsator, Balanta sau cu Berbecul.

Au mereu tendinta sa se autodepaseasca, asa ca au o comunicare deosebita si cu Sagetatorii, cu Gemenii, Racii, Capricornii si Taurii.

In schimb, Sagetatorii nu sunt prea compatibili cu cei nascutii in zodiile Pesti si Fecioara.

Cu cine sunt compatibili cei nascuti in Capricorn

Capricornul este prin excelenta solitar, ambitios si organizat, dar si adaptabil si rezistent la incercari grele.

Cei nascuti in aceasta zodie sunt compatibili cu nativii din aceeasi zodie, precum si Rac, Varsator, Leu, Capricorn si Gemeni. Nativii acestei zodii sunt motivati mereu sa isi gestioneze planurile doar pe termen lung, deci Capricornii sunt putin compatibili cu cei din Balanta si Berbec.

Varsatorii si compatibilitatile lor

Varsatorii se nasc cu o mare creativitate si, in acelasi timp, cu o inteligenta iesita din comun.

In horoscop, este semnul geniului si, ca urmare, este compatibil cu cei care ii pot face “concurenta”. Ca urmare, Varsatorii se potrivesc perfect cu cei nascuti in Berbec, Sagetator, Balanta, Gemeni. De asemenea, sunt compatibili cu cei din aceeasi zodie si cu cei nascuti in Leu, precum si cu Pestii, Racii, Capricornii sau cu Fecioarele.

Nu sunt chiar pe aceeasi lungime de unda cu cei nascuti in Taur, nici in Scorpion.

Compatibilitatile zodiei Pesti

Contradictorii, onesti si altruisti, cei nascuti in zodia Pesti sunt creativi si atenti la detalii, greu de abatut de la drumul lor.

Compatibilitatea zodiei se indreapta, asadar, catre Capricorn, Scorpion, Taur si Rac, dar si Fecioara, precum si catre cei de aceeasi zodie. Se inteleg destul de bine si cu cei nascuti in Varsator, Berbec, Leu si Balanta. In schimb, se poate spune ca Pestii sunt incompatibili cu cei nascuti in zodiile Sagetator si Gemeni.

Una peste alta, inteligenta inseamna adaptare, asa ca e bine sa credem ca suntem capabili sa daramam bariere pentru a face echipa cu oricine dorim, in ciuda zodiilor si a temperamentului cu care ne nastem.

(sursa foto: Metropolis Japan)

Distribuie acum