Caută
trucuri pentru aplicarea rujului

Trucuri pentru aplicarea corecta a rujului

Rujul ne este alaturi cat e ziua de lunga, ne protejeaza buzele, le face mai frumoase si ne da mai multa incredere in fortele proprii. Departe de a fi doar un moft sau un capriciu al modei, este un produs versatil, care ne poate ajuta sa ne schimbam infatisarea in orice moment. Este un motiv suficient de puternic ca sa ne faca sa il pretuim mai mult si sa recurgem la toate trucurile posibile pentru a avea buze asa cum ne dorim, fara alte artificii.

Rujul este un produs folosit de secole, poate chiar milenii. Toate femeile isi doresc sa aiba niste buzii rosii, pline si sanatoase. “Inventarea” rujului a avut un asemenea succes, incat au existat si exista inca, din pacate, zone, locuri si momente in care este interzis, pentru a se evita o senzualitate “periculoasa”.

De-a lungul istoriei, aplicarea rujului a starnit procese, rasturnari de situatie si drame. Timpul a adus imbunatatiri pentru acest produs. Fie ca i s-a adaugat ceara, fie uleiuri, fie pigmenti revolutionari ori substante care ii asigura mai multa rezistenta, rujul este un produs din ce in ce mai sofisticat, fara sa isi piarda vreo clipa farmecul.

Va prezentam cateva trucuri pentru aplicarea corecta a rujului de buze.

Aplicarea rujului mat

Practic, ar trebui sa privim rujul mat ca pe un produs care ne ajuta sa ascundem imperfectiuni si sa evidentiem detalii magnifice. Aplicarea rujului mat ne ajuta sa obtinem exact acele efecte pe care ni le dorim.

Daca avem buzele prea subtiri, putem crea efecte de volum. Daca ne deranjeaza buzele cu colturile cazute, cu un ruj le putem face sa para mai ridicate. Putem sa ne subliniem discret bronzul auriu dobandit in vacanta. La fel, sa “pictam” buze mai discrete, daca ne deranjeaza marimea lor.

Pe langa functia estetica, rujul este cel mai eficient produs pentru hidratarea si emolierea buzelor, aparandu-le de frig, vant, caldura si de atat de neplacutul proces de crapare.

Cel mai important criteriu in alegerea rujului

Atunci cand ne aflam in fata unui panou gigantic cu rujuri in toate culorile si texturile pamantului, alegerea rujului pare aproape imposibila.

Dincolo de tendintele momentului, ar trebui ca primul criteriu sa fie calitatea produsului. Incercati testere, incercati sa le detectati texturile si calitatile optice.

Cum depistam un ruj alterat

Un truc care ne poate ajuta sa detectam prospetimea unui ruj este mirosirea lui. Daca are cel mai mic iz de ranced, testerul e exagerat de unsuros sau parfumul este cam alterat, evitati sa il cumparati. Chiar daca se afla in termenul de garantie, rujul poate fi alterat de temperatura si conditiile in care a fost transportat sau depozitat.

De ce sa evitam rujurile ieftine

Nu va lasati ispitite de rujurile foarte ieftine. Faptul ca investiti putin nu va va ajuta atunci cand veti constata ca rujul vi se “topeste” de acasa si pana la serviciu, ca si cum nici nu l-ati fi aplicat.

La fel, nici cand va pomeniti ca textura colorata se muta instant pe toate paharele si cestile din care beti. Asta ca sa nu vorbim de imaginea de neuitat a unei femei care are ruj pe dinti.

Un produs ieftin nu va apara de senzatia de buze uscate din cauza vantului sau a frigului. Buzele sunt prea sensibile si prea expuse ca sa va permiteti asemenea necazuri.

Cum se alege rujul pentru activitatile cotidiene

Daca va doriti un ruj de zi, care sa va avantajeze pe tot parcursul zilei, evitati culorile tari, inchise si stridente. Chiar daca va prinde bine, impresia pe care o faceti asupra celor din jur nu va fi chiar placuta. Alegeti mai degraba un ruj intr-o nuanta calda de nude sau maro-caramiziu.

Acesta trebuie sa fie rezistent, insa nu uscat, mai degraba putin sidefat. Aceasta textura confera volum si naturalete tututor tipurilor de buze. Daca e vara, puteti incerca si un ruj incolor, de tip gloss, dar retineti ca nu va rezista toata ziua. Iata cum se alege rujul pentru momente zilnice.

Machiajul corect al buzelor cu un ruj bun

Pentru iesirile de seara, fie ca e vorba de un cocktail cu prietenele, o intalnire romantica sau o petrecere, e nevoie de culori mai intense si de o rezistenta mai mare.

Pentru machiajul corect al buzelor, puteti alege un ruj rosu intens, care nu se demodeaza nicidata. Alegeti o tinuta cat mai simpla si evitati sa va incarcati ochii cu prea mult machiaj. Este timpul rujurilor in culori intunecate, bordo, mov, ba chiar albastre, verzi sau negre. Aceste alegeri indraznete se pot face doar in cazul unor buze foarte bine conturate, si, la fel, cu tinute mai austere.

Puteti alege si rujuri cu texturi stralucitoare sau foarte lucioase.

Conturarea buzelor mai pline cu un ruj de calitate

Daca nu ne-am nascut cu buze rumene si pline si nu ne surade ideea unei interventii estetice, putem folosi cu incredere „arsenalul” din trusa de machiaj pentru conturarea buzelor mai pline.

Curatati buzele si aplicati o solutie simpla de gomaj: masati-le putin cu zahar. Pentru o rezistenta crescuta, aplicati un graunte de fond de ten si uniformizati cu restul fetei si cu zona gatului.

Conturati  cu un creion de calitate, ceva mai inchis la culoare. Aplicati apoi rujul de preferinta cu o pensula speciala. Acoperiti toata suprafata buzelor. Evitati sa le atingeti una de alta, acest gest afecteaza aspectul ulterior.

Aplicati apoi un putin ruj de culoare mai deschisa in centrul buzelor si acoperiti aceasta zona cu un glos lucios. Toata aceasta „pictura” confera buzelor un aspect de volum. Persoanele cu buze subtiri vor arata bine cu rujuri in culori calde, maro-caramiziu, usor sidefate. Nu li se potrivesc nici culorile inchise si tari, dar nici cele prea deschise.

Trucuri pentru buze arcuite folosind rujul

Daca dimpotriva, credeti ca buzele dumneavoastra sunt prea mari, le puteti atenua folosind un ruj mat intr-o nuanta de nude inchis pentru buze arcuite.

Pentru un aspect de arcurire, evitati sa conturati buzele pana la colturi. Depasiti putin conturul in martea de mijloc, atat la buza de sus, cat si la cea de jos. Acoperiti buzele cu un strat de pudra si apoi aplicati rujul. In acest fel buzele vor parea mai pline pe verticala si, implicit, mai arcuite. Trucul este valabil si pentru buzele cu colturile cazute.

Vara, rujurile sidefate in nuante calde de bej, portocaliu sau roz pal va pot sublinia minunat aramiul bronzului. Pentru iarna se recomanda nuantele mai inchise, in contrast cu tenul mai deschis la culoare.

(sursa foto: YouTube)

Distribuie acum