Caută
Cum te comporti la prima intalnire romantica

Cum te comporti la prima intalnire romantica

Indiferent de experienta, fiecare prima intalnire romantica cu o noua persoana aduce cu cine si emotii pozitive si negative. Oare te vei face de ras daca spui ca iti plac animatiile? Rochia e prea stramta? Sau poate ca e adevarat: vorbesti prea mult pentru prima intalnire. Toate reprezinta motive de ingrijorare mai mult sau mai putin intemeiate.

Insa, situatia nu trebuie sa ramana asa. Chiar daca avem emotii, e bine sa le constientizam daca vrem sa le schimbam. Pana la urma ca sa inveti cum sa te comporti la prima intalnire romantica cu o noua persoana trebuie doar sa inveti strategii utile.

Treci peste mituri precum: a sparge gheata vorbind despre lucruri neimportante sau a face contact viziual agresiv. Urmeaza sfaturi din ultimele cercetari psihologice. Iata cateva sfaturi ca sa scapi de griji si sa faci o impresie buna la prima intalnire.

Priveste oamenii in ochi cu masura

Se pare ca oamenii care fac contact vizual au mai mult succes in relatii, inclusiv in afaceri. Cu toate acestea, studii recente ne arata ca e suficient sa facem contact viziual intermitent, pret de 7-10 secunde. Nu fixa partenerul cu privirea pentru ca vei transmite dominanta fortata. Nu numai ca va fi deranjant, insa va lasa si o impresie proasta la nivel inconstient.

Daca nu te simti confortabil facand contact vizual, o astfel de regula te poate ajuta sa ai mai mult control. Nu trebuie sa te gandesti tot timpul la aceasta regula, insa e mai bine sa ai o solutie decat sa incepi sa te ingrijorezi si a eviti privirea celuilalt din cauza ingrijorarii.

Spune ceva semnificativ despre tine

Conversatiile despre vreme sunt depasite si artificiale. Nimanui nu ii foloseste prea mult sa afle detalii despre culorile tale preferate sau ce ai facut in ultimul concediu. Se pare ca oamenii care folosesc autodezvaluririle, au un avantaj in relatii.

Cu alte cuvinte, spune ceva semnificativ despre tine. Nu spune lucruri cate te fac sa te simti inconfortabil. Se pare ca oamenii prefera sa iti stie valorile, hobby-urile si planurile de viitor. Nu e nevoie de detalii intime care te fac sa te simti vulnerabila.

Mentine conversatia la nivel … riscant

Un studiu recent a aratat ca astfel de intrebari mai riscante nu fac decat sa spulbere din ambiguitatea primei intalniri. Astfel de intrebari presupun subiecte controversate precum ideea avortului, a drepturilor omului sau a familiei ideale. Desi pare de necrezut, e bine sa nu mai abordezi subiecte in mod marginal.

Nu are rost sa ramai impartiala doar din teama de a nu te face de ras. Respingerea va avea loc daca tu si viitorul nu va potriviti si e mai bine sa descoperi acest lucru de la bun inceput. Nu trebuie sa spui lucruri care te fac sa te simti inconfortabil, insa exploreaza subiecte tari care constituie, pana la urma, baza valorilor comune sau opuse.

Imita partial gesturile partenerului

A reflecta gesturile sau limbajul partenerului este inca un aspect cheie cand vine vorba de imbunatatirea primei intalniri romantice. Cunoscut drept “mirroring”, acest comportament transmite ca esti de acord cu interlocutorul.

In plus, se pare ca un studiu arata ca tindem sa imitam partial oamenii pe care ii consideram atragatori. Asadar, si tu poti transmite subtil acest lucru. Nu trebuie sa ai miscari mecanice, insa observa daca iti schimbi pozitia bratelor atunci cand si celalalt o face. Sau daca te apleci peste masa atunci cand vrei sa spui ceva, asa cum si celalalt o face

Fii sincera cu planuri si invitatii

Nu are rost sa pescuiesti invitatii sau sa mizezi pe faptul ca celalalt o sa ghiceasca ce planuri ai cu privire la intalnirile viitoare. E de preferat sa fii sincera si sa nu lasi sa para ca viitoarea intalnire se va intampla ca prin minune.

Acest lucru nu inseamna ca o sa spulberi misterul, ci ca arati interes si hotarare. In plus, nu o sa iti mai bati capul incercand sa ghicesti ce e in mintea celuilalt si ce loc prefera. Vei avea si ocazia sa vezi ce locuri prefer si ce fel de activitati isi doreste pentru viitoarele intalniri. Fii sincera si vei observa un efect pozitiv in interactiune. Mai devreme sau mai tarziu, vor fi detailii pe care iti vei fi dorit sa le stii de mai demult.

(sursa foto: Youngisthan. In)

Distribuie acum