Caută
varză murată

Cele mai bune 5 moduri în care varza murată îți poate schimba viața

Varza murată este utilă din mai multe motive. Este o alternativă sănătoasă la alte tipuri de alimente, cum ar fi covrigi și crusta de pizza.

Varza murată oferă o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv furnizarea de antioxidanți și nutrienți de care organismul are nevoie pentru a rămâne sănătos. De asemenea, ajută la reducerea tensiunii arteriale, a nivelului de colesterol și a factorilor de risc pentru boli de inimă.

Murăturile sunt, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, vitamine, minerale și proteine. Sunt sărace în calorii și bogate în nutrienți de care corpul nostru are nevoie pentru a crește corect.

Ce este varza murată și de ce este un subiect sensibil?

Varza murată este un tip de varză fermentată care este de obicei servită ca garnitură. Există de peste 2000 de ani și a fost folosit pentru conservarea alimentelor și prevenirea bolilor.

Varza murata poate fi facuta din diferite tipuri de legume, precum varza sau alte legume crucifere, precum broccoli, conopida, varza varza si varza de Bruxelles. Procesul de fermentație determină eliberarea bacteriilor de acid lactic care duce la dezvoltarea diferitelor arome în alimente.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale murării alimentelor?

Murarea este un proces de conservare a alimentelor prin adăugarea de bacterii lactice, sare și apă. Procesul poate fi folosit pentru conservarea legumelor, fructelor și cărnii.

Murăturile sunt o sursă excelentă de nutrienți care sunt greu de găsit în alte alimente. Au cantități mari de vitamina C, precum și antioxidanți care ajută la protejarea organismului de radicalii liberi. De asemenea, conțin probiotice care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății digestive.

Modalități sănătoase de a face varză murată acasă

Varza murată este unul dintre cele mai populare alimente fermentate. Poate fi făcut acasă cu o varietate de legume, cum ar fi varză, morcovi și ceapă.

Procesul de preparare a varzei murate este ușor și durează aproximativ patru zile. Procesul de fermentație include expunerea legumelor la apă sărată pentru o perioadă lungă de timp pentru a ucide agenții patogeni și bacteriile.

Varza murată este bogată în probiotice care ajută la îmbunătățirea digestiei și ajută la combaterea infecțiilor precum răceala sau gripa.

Cum se prepară și se păstrează varza murată

Varza murată este un aliment fermentat care este făcut din varză. Este un fel de mâncare popular în multe țări europene și în Statele Unite. Varza murată poate fi păstrată aproximativ un an, dar va dura mult mai mult dacă o pregătiți și o păstrați corespunzător.

Cum se prepară varza murată:

1) Pentru a face varză murată, veți avea nevoie de varză, sare și apă.

2) Tăiați varza în fâșii subțiri și înmuiați-le în apă rece timp de aproximativ 30 de minute pentru a ajuta la îndepărtarea câtorva din amărăciunea frunzelor de varză.

3) Adăugați sare în soluția de saramură și amestecați bine până se dizolvă complet.

4) Scurgeți frunzele de varză așezându-le pe mai multe straturi de prosoape de hârtie sau prosoape de pânză pentru a absorbi excesul de lichid.

Distribuie acum