Retetele de Revelion se lega de o multime de povesti, superstitii si elemente de folclor urban se refera la ceea ce ar trebui sa mancam in prima zi a anului. Mai toate se invart in jurul ideii de a lasa in urma anul vechi, cu toate bagajele lui grele si sa imbratisam noutatea si provocarea anului care tocmai incepe. In parte, mancarurile imbina utilul cu mitologia. Trei elemente se repeta in mai toate aceste legende cu privire la retete de Revelion: pestele, strugurii si smochinele. In 1 Ianuarie, trebuie sa ne setam o lista clara de obiective pe care ne dorim sa le atingem in anul care tocmai incepe. Nu este bine sa fim tristi, nici sa ne certam. Prima persoana care ne trece pragul in noul an trebuie sa fie barbat, altfel nu vom avea noroc. Trebuie sa purtam ceva rosu in noaptea dintre ani. Nu se imprumuta bani, nu se arunca gunoiul si multe altele. Sunt doar cateva din superstitiile legate de data de 1 Ianuarie. Daca e sa vorbim despre partea de bucatarie, se obisnuieste sa se manance peste, smochine si struguri, dar si piftie, sarmale, cozonaci, mezeluri de porc proaspat afumate. In alte zone ale lumii nu este masa de Anul Nou fara fasole, mazare si legume, verdeturi sau rodii. Mancarea de Revelion este o adevarata arta. Iata cateva idei de preparate de Revelion delicioase.