Platourile incarcate cu prajituri ademenitoare fac parte din magia sarbatorilor de iarna. Kilograme de cozonaci aromati, fursecuri crocante, torturi, bezele si tarte troneaza pe fiecare masa de Craciun. Oricat de ademenitoare ar fi, zaharul, faina si grasimile pe care le contin deserturile traditionale ne ameninta silueta si echilibrul functionarii organismului. Este momentul sa incercati cateva retete de deserturi inovative cu care sa va surprindeti oaspetii de sarbatori. Daca nu ati incercat pana acum deserturile fara faina, s-ar putea sa aveti o surpriza foarte placuta atunci cand le veti experimenta prima data. Perceptia generala este fara acest ingredient preparatele isi pierd consistenta, insa nu e chiar asa. Vorbim despre produsele fara gluten, acel ingredient care “leaga” faina in aluaturi. Multe persoane au intoleranta la acest component, asa ca alternativele fara faina de grau fac parte din stilul lor de viata. Pentru altii, eliminarea fainii din alimentatie face parte din dintr-o dieta care se doreste cat mai putin calorica si cat mai sanatoasa.