Ciorba este un aliment delicios, hidratant si foarte nutritiv. Vine din mostenirea culinara traditionala a poporului roman si a celor din vecinate, din vremuri in care era principalul fel de mancare. Chiar daca ritmul vietii de astazi nu ne mai permite sa tinem oala pe foc ore in sir, cu cateva trucuri putem sa obtinem maximum de savoare si beneficii fara mari eforturi. Si, mai ales, fara ingrediente nesanatoase.
Oala sub presiune pentru o ciorba reusita - vezi AICI
Aprepierea sezonului rece ne face sa simtim realmente nevoia de a savura o ciorba aburinda, cu carne, legume si mirodenii. Daca sanatatea ne permite sa ii adaugam si smantana si ardei iute, masa este desavarsita. O ciorba preparata bine contine multe vitamine si minerale din legume. In plus, are proteine, calciu si colagen din bucatile de carne cu os care au fost fierte in oala. Toate acestea, intr-o forma foarte usor de asimilat in organism. Faptul ca este calduta ne relaxeaza sistemul digestiv si ii regleaza activitatea. Efectul termic este cel care ne ajuta mult in lupta cu raceala, gripa, sinuzita si ale afectiuni ale sistemului respirator. In plus, are un puternic efect hidratant. Lichidul asimilat sub aceasta forma hidrateaza mai eficient decat apa consumata simplu. Indiferent ca esti o incepatoare sau o experta in ale gatitului, iti prezentam cateva sfaturi pentru o ciorba reusita.