Caută
moduri prin care sa-ti cresti confortul cand mergi la piscina

3 moduri prin care sa-ti cresti confortul la piscina

Atunci cand vara bate la usa, e greu sa nu ne zboare gandul la soarele ce ne incalzeste pielea si racoarea din timpul unei bai intr-una dintre piscinele orasului nostru. Sau poate ca preferam o portie zdravana de miscare in apa care sa ne puna sangele in miscare. Indiferent ce alegem, ne lovim de bariere care ne fac aceste experiente neplacute.

Vizita ideala la piscina poate sa se transforme intr-o experienta banala, iritanta sau chiar daunatoare sanatatii noastre. Ca sa combatem aceste dezavantaje, va prezentam trei solutii prin care vizita la piscina sa ramana o experienta placuta:

1. Alegerea orelor optime

Fiecare dintre noi are preferinte variate atunci cand merge la bazin. Unii dintre noi isi doresc sa simta atmosfera de distractie, freamatul oamenilor voiosi si muzica razbind prin difuzoare. Astfel se simt complet deconectati de programul de munca sau simplele griji de zi cu zi. Altii aleg piscina tocmai din motive opuse: gandul le zboara la o experienta relaxanta si tihnita in linistea propriilor miscari in apa.

Putem sa ne crestem sansele sa avem parte de ambele experiente daca alegem corect cand sa mergem la bazin. Ca sa avem o alegere informata, e util sa intrebam angajatii daca exista un orar pentru cursuri sau evenimente speciale si daca piscina este in colaborare cu diferite organizatii. Astfel, vom stii cand e mai probabil sa fie muzica si spirit petrecaret si cand anume sunt perioade linistite.

Daca preferam piscina pentru a ne oferi un moment relaxant, ar fi recomandat sa alegem orele de dimineata, evitandu-le pe cele de dupa-masa. La fel de util este sa alegem mijlocul zilei tocmai pentru ca cei mai multi sunt ocupati. Daca si noi suntem, la randul nostru, calea ramasa este frecventarea piscinei la prima ora a diminetii. Cu siguranta vor fi altii ca noi, insa nu vom da peste vreo petrecere matinala, avand sansa sa ne energizam de indata ce am deschis ochii.

2. Apelul la un plan flexibil de exercitii in apa

E suficient sa mergem de cateva ori pe saptamana sau chiar pe luna la piscina si putem observa ca entuziasmul nostru incepe sa se stinga. Acelasi spatiu, aceeasi muzica si probabil aceeasi oameni cu care mergem la piscina. Nu mai suna deloc a noutate. Ceea ce putem sa facem insa, este sa ne construim o paleta de exercitii in apa pe care sa le tot schimbam dupa pofta inimii. Putem include miscari simple ale picioarelor si bratelor. Sau putem sa ne folosim de miscarile pe care le realizam in procesul normal al mersului.

3. Controlul factorilor sanitari

Piscinele si bazinele de inot sunt locatii des frecventate de-a lungul verii. De aceea, ele pot sa prezinte potentiale pericole pentru pielea noastra sau sistemul imunitar. Afectiunile din aceste medii recreationale pot include: probleme dermatologice, intestinale, respiratorii sau clasicele infectii ale ranilor sau leziunilor pe care deja le avem. Din fericire, putem actiona in asa fel incat sa prevenim formarea si manifestarea acestor probleme.

Astfel, ca sa prevenim infectiile la piscina, este recomandat:

  • sa verificam raportul de inspectie al bazinului;
  • sa evitam sa mergem daca avem febra, probleme intestinale, piercing-uri sau intervenii chirurgicale;
  • sa testam PH-ul apei folosind benzi speciale;
  • sa ne asiguram ca putem sa vedem peretii bazinului (aceasta insemnand ca apa e suficient de curata).

Exista cai prin care putem sa ne crestem confortul la piscina si sa avem o experienta pe gustul nostru. Tot ce trebuie sa facem este sa tinem cont de cele 3 sfaturi prezentate mai sus, sa apelam la cateva miscari de aquagym, sa ne asiguram ca exista conditii sanitare si sa alegem orele potrivite preferintelor noastre.

(sursa poza: Lovindubai)

Distribuie acum