Caută
Cum ingrijesti accesoriile din piele

Cum ingrijesti accesoriile din piele

Fie ca ai o curea sau o geanta de piele la care tii, ori poate ca piesa de rezistenta este chiar geaca de piele, poti constata ca dupa o vreme, aspectul pare uzat. Pe cat de atragatoare, pe atat de deteriorabile sunt hainele si accesoriile din piele. Probabil e firesc sa iti imaginezi ca o geaca sau o fusta de piele nu va tine o vesnicie. Insa asteptarile cu privire la o geanta sau o curea sunt mai mari.

Din pacate, ai constatat ca, desi le protejezi, ele ajung destul de uzate. Pielea are nevoie de ingrijire speciala pentru a avea o durata de viata extinsa. Iata la ce trucuri poti apela ca sa ingrijesti accesoriile din piele.

Aplica uleiuri speciale pentru prevenirea zgarieturilor

Este inevitabil sa eviti zgarieturile, dar poti sa scazi riscul ca ele sa fie evidente. Folosind uleiuri speciale pentru ingrijirea pielii, poti sa te asiguri ca suprafata gentii de piele are un strat protectiv. Cele mai recomandate sunt amestecurile din ulei de portocale si de masline. Iar daca iti incaltamintea de piele preferata tocmai ce a capat o zgarietura, aplica crema pentru ghete sau balsamuri pentru ingrijirea pielii.

Produse pentru epilat

Vrei sa ai picioare fine la atingere?

Oferta aici

O alta recomandare utile tine si de folosirea amestecurilor de ceara pentru ingrijirea pielii. Aceasta poate fi folosita atat preventiv, cat si dupa ce deja poseta de piele a dobandit o zgarietura. Din pacate este inevitabil sa maschezi complet defectul, dar poti umple spatiul cu ceara, astfel incat sa aiba un aspect mai neted.

Foloseste sampoane pentru indepartarea petelor si grasimii

Intocmai ca si corpul nostru, pielea din care sunt facute accesoriile are nevoie de ingrijire. Oricand putem varsa cafeaua sau o putem pata cu sosul de la pranz. Prima tendinta este sa folosim apa sau detergenti si sa insistam curatand-o. Aceasta este o greseala destul de comuna ce conduce la degradarea suprafetei, eliminand atat murdaria, cat si stratul de piele. Rezultatul este o suprafata neregulata atat ca si consistenta, cat si din punct de vedere al culorii.

O recomandare mai sigura este sa utilizam sampoane uscate sau speciale pentru ingrijirea materialelor de piele. Acestea au avantajul ca nu sunt agresive cu stratul de piele si actioneaza eficient. Pentru a te asigura ca nu imbibi geaca de piele cu sampon, foloseste o bucata mai mare de material sau un burete lat si maseaza samponul cu miscari circulare.

Nu le expune diferentelor mari de temperatura

E mai degraba util sa ne asumam ca daca ne dorim incaltaminte sau genti de piele, nu vom putea sa le purtam in orice context. De exemplu, expunerea la temperaturi foarte scazute, urmata de temperaturi normale conduce la rigidizarea pielii si decojirea stratului superior. Temperaturile sub 0 grade afecteaza negativ fibrele naturale, facand pielea mai deteriorabila si sensibila la traumatisme.

Daca vrei sa prelungesti viata cizmelor de piele, nu le purta cand este prea frig si nu le tine pe balcon iarna. Totodata, daca pielea este umeda sau de-a dreptul uda, nu o usca in mod artificial. Nu aplica din exterior caldura deoarece aceasta procedura va deteriora fibrele, facandu-le aspre si uscate.

Spatii de joaca pentru copii

Descopera bucuria copilariei intr-un spatiu de joaca

(sursa foto: FreePik)

Distribuie acum