Gustari prietenoase cu silueta ta

Gustari prietenoase cu silueta ta

Sumar articol

Cu totii ne dorim sa atingem un obiectiv legat de greutatea corporala sau sa ne mentinem la cea actuala. Un lucru este cert: dobandirea si pastrarea unei siluete sanatoase este o dorinta pentru cea mai mare majoritate.

In acelasi timp, nu vrem sa ne privam de placerile alimentare, mancarea fiind, in cele din urma, un aspect prezent in cultura sociala, familiala si personala. E drept ca nu traim pentru a manca, ci mancam pentru a trai, insa placerea derivata din hrana si tot contextul social alaturat acesteia reprezinta, in definitiv, un aspect care ne aduce clipe frumoase in viata.

Cum ar fi oare mesele de duminica fara vreun preparat pe ele? Cum ne-am bucura de revederea saptamanala a prietenilor fara sa bem macar o bautura delicioasa?

A ne pastra silueta si a manca gustos nu sunt doua aspecte opuse. Tot ce trebuie sa facem este sa alegem gustari sanatoase, conform recomandarilor din urma studiilor de specialitate.

Asadar, iata de ce gustari potrivite pentru controlul greutatii corporale am putea beneficia:

  • Fructe oleaginoase

Principalele beneficii ale fructelor oleaginoase (precum nucile, nucile braziliene, caju, fisticul, alunele de padure, semintele de floarea soarelui neprajite, etc.) includ cresterea senzatiei de satietate.

Leguminoase si seminte naturale gasesti AICI

Se pare ca lipidele din componenta lor ajuta la reducerea asa-numitului hormon al apetitului culinar denumit “grelina”. Totodata, simpla mestecare a alunelor sau migdalelor stimuleaza zona bucala ceea ce conduce la senzatia de placere. Simtindu-ne bine o perioada de timp, vom reduce in mod natural cantitatea de mancare consumata, corpul primind deja semnalul ca ii sunt puse la dispozitie resurse.

  • Bucatele de carne preparate uscat

Bineinteles, carnea poate fi consumata si sote, insa preparata uscat si asezonata cu mirodenii, aceasta reprezinta un pachet igienic pentru birou. Proteinele animale au un rol important in mentinerea satietatii si obisnuirea creierului cu placeri gustative ce nu implica neaparat gustul dulce.

  • Branzeturi portionate

Intocmai ca si preparatele pe baza de carne, branzeturile, chiar si cele integrale, contin lipide si proteine care ne obisnuiesc stomacul cu o cantitate mai mica de hrana. Deseori, obisnuim sa mancam cantitati industriale din alimente inofensive (salate, de exemplu), dar cu toate ca nu ne ingrasa, avand un continut caloric redus, contribuie la dilatarea stomacului. Astfel, vom avea tendinta de a tot manca la mesele viitoare pentru a-l umple. O varietate mare de branzeturi gasesti AICI.

  • Creme/ piureuri de legume

Sub forma de crema, piure sau spuma, leguminoasele sunt usor de transportat si consumat la birou sau chiar in statia de autobuz. Leguminoasele precum fasolea, nautul, lintea contin fibre si se inscriu pe linia alimentelor care ne aduc satietate. Legume conservate fara zahar gasesti AICI.

  • Fructe

Pentru a ne mentine satietatea, este important sa apelam la fructe, insa sub forma integrala. Din pacate, sucurile de fructe pastreaza apa si glucidele din acestea, ceea ce nu ne ajuta sa ramanem satui mai mult timp. In plus, exista beneficii din simplu act al muscatului si mestecatului deoarece mintea noastra “concluzioneaza” ca trebuie sa mancam, de vreme ce mestecam si muscam. Acest mesaj creste sansele sa nu mai simtim nevoia de a manca, de vreme ce deja am facut-o.

(sursa foto: Check Point)

Distribuie acum