Caută
Cum sa fii activ in concediu

Cum sa fii activ in concediu

Concediul mult asteptat ne duce cu gandul la ore libere in mod nelimitat, delectarea cu preparate racoritoare si mult asteptata leneveala de care nu avem timp sa ne bucuram in timpul anului. Cu siguranta niciunul dintre noi nu ar refuza un astfel de meniu, insa concediul este si perioada oportuna sa ne miscam mai mult decat de obicei, fara insa sa fie nevoie sa reducem aceste mici placeri.

Din fericire, tot ce trebuie sa facem este sa urmam cateva indicatii prin care sa adaugam miscarea in zilele noastre de concediu.

  • Adapteaza activitatile obisnuite

Primul lucru la care ne gandim cand rostim “concediu” este lipsa planificarii, renuntarea la reguli si dobandirea unui spirit degajat. Chiar daca vrem sa inseram in mod constant miscarea in zilele libere, nu e nevoie sa ne perturbam aerul relaxat. Nici macar nu trebuie sa facem un loc special sportului in orarul nostru. In cele din urma, e pacat sa continuam sa actionam tot planificand si analizand chiar in clipele noastre libere. E suficient doar sa ajustam aproape orice activitate din concediu.

Saltea fitness pentru gimnastica, camping, sport – modele si dimensiuni variate

De exemplu, daca ne aflam intr-o destinatie cu plaja, putem sa mergem pe jos pana acolo sau sa exploram la pas zonele apropiate. Daca ne aflam intr-o destinatie montana, putem sa parcurgem drumul de la cabana noastra pana spre centru in fiecare dimineata, in loc sa folosim masina. Iar daca am optat pentru un concediu de vizitare a obiectivelor turistice, putem sa parcurgem distante scurte intre muzee, monumente sau cladiri istorice in loc sa ne mai preocupe gasirea autobuzului potrivit.

  • Profita de facilitatile destinatiei

Mentinerea activitatii fizice nu trebuie sa fie un factor de stres suplimentar care sa ne rapeasca placerile descoperirii unor noi locuri. Putem, pur si simplu sa ne documentam de acasa si sa cautam acele activitati care includ mai mult componenta miscarii. E aproape imposibil sa nu gasim un flash mob intr-un oras european sau un curs de dans latino deschis publicului larg intr-o destinatie ce implica mare si plaja.

Gantere si greutati, diferite dimensiuni – vezi detalii

Multe orase turistice variaza gama activitatilor de relaxare si amuzament in perioada verii: sunt utilizabile tobogane speciale in parcurile acvatice, exista ore de interactiune cu animalele si calarie in parcurile tip “savana”, iar optiunile montane implica scurte calatorii de cateva ore cu ghizi specializati.

  • Efectueaza reprize scurte de miscare

Daca totusi ne dorim sa apelam la miscari structurate, putem oricand sa alegem videoclipuri de pana la zece minute pentru a ne antrena rapid cateva grupe musculare si a incepe dimineata in forta sau a incheia ziua multumiti de noi.

Accesorii fitness – vezi aici gama completa

De exemplu, ne putem descarca chiar pe telefon videoclipuri potrivite pentru camera de hotel, acestea incluzand miscari care nu sunt zgomotoase si adaptate spatiilor inguste. Totodata, putem alege sa adaptam aceste miscari si in aer liber, poate chiar pe terasa cabanei in care locuim sau pe plaja. Nu este nevoie decat de cateva repetari pentru a ne pune sangele in miscare. Unele miscari sunt potrivite chiar si mediilor mai incomode, precum drumurile de munte. Tot ce trebuie sa facem este sa dam drumul la videoclip si sa incepem sa ne desfasuram.

In cele din urma, nu e nevoie sa ne privam de bucuriile concediului, dar nici de beneficiile activitatii fizice. Miscarea nu trebuie sa devina o corvoada pentru noi, ci poate fi parte dintr-un concediu reusit. Tot ce trebuie sa facem este sa luam in calcul mai multe activitati regasite in destinatia aleasa sau sa avem la acces un telefon cu videoclipuri scurte ce contin diverse miscari pentru grupele musculare.

(sursa foto: Tereanllo | sursa video 1: YouTube Blogilates | sursa video 2: YouTube BlogilatesTV )

Distribuie acum