Caută
Topul exercitiilor fizice pe care sa le faci in pat

Topul exercitiilor fizice pe care sa le faci in pat

Se spune ca miscarea dis-de-dimineata este un adevarat elixir pentru sanatate si o solutie pentru silueta perfecta. De cate ori nu am auzit asta? De cate ori am reusit sa urmam aceasta maxima?

Oricat de sanatoase sunt unele recomandari, ne trezim ca este aproape imposibil sa le practicam regulat. De aceea, este mai degraba plauzibil sa apelam la solutii care se dovedeasca utile in aplicarea acestor sfaturi. Una dintre aceste solutii o reprezinta exercitiile stand in pat. Suna aproape incompatibil cu ceea ce ne trece prin cap cand spunem “exercitii fizice”. Dar este adevarat.

Iata care sunt cele mai bune exercitii fizice pe care sa le faci in pat:

Lucreaza-ti coapsele eficient

Coapsele sunt printre cei mai extinsi muschi, asa ca vor consuma energie prin simpla lor dezvoltare. Nu iti face griji, femeile nu pot pune masa musculara intocmai ca barbatii. Asa ca doar in situatii speciale ele vor creste vizibil in masa musculara.

Pentru a efectua exercitii pentru coapse, stai intinsa pe spate si ridica ambele picioare, facand forfecari sus-jos si lateral. Poti alterna aceste doua tipuri sau le poti efectua intercalat cu exercitii pentru posterior. Ramai intinsa pe spate, dar sprijina-te pe talpi, indoind genunchii. Ridica bazinul, impingand cu talpile in saltea. Alfa mai multe idei despre cum sa iti tonifiezi posteriorul.

Nu neglija grasimea abdominala

Patul nu este dusmanul siluetei de vis. Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti combinatia potrivita de exercitii fizice care sa iti si placa, dar sa fie si eficiente pentru obiectivul tau.

In pat poti face abdomene in mai multe variante. De exemplu, poti sta intinsa pe spate si sa ridici picioarele intinse, in asa fel incat sa formezi un unghi de 90 grade cu suprafata patului. Insa, se pare ca unul dintre cele mai eficiente exercitii este scandura sau plank. Intoarce-te cu fata in jos si sprijina-te pe palme, tinand bazinul in line paralela cu suprafata patului. Tot ce trebuie sa faci este sa stai in aceasta postura timp de 30-60 de secunde. O varianta mai usoara presupune sa te sprijin pe coate, pastrand restul exercitiului similar.

Exercitiile de stretching acasa iti dau energie

Bineinteles ca patul este destul de potrivit si pentru a ne intinde…insa si in alt fel, intr-un fel mai dinamic.

Ultimele tendinte in materie de sport pun accentul pe stretching-ul dinamic. Acesta este o forma de exercitiu fizic in care combini posturile statice cu miscarea. De exemplu, pentru a-ti lucra talia, stai intinsa pe spate, indoaie genunchii si du-i stanga-dreapta.

Un alt exercitiu de stretching, de aceasta data in versiunea clasica, presupune sa ramai intinsa pe spate si sa iti prinzi gamba cu mana opusa. Mentine aceasta postura 15-20 secunde si schimba piciorul.

Un alt exercitiu care sa iti puna sangele in miscare este o varianta statica de plansa laterala. Sprijina-te in cot sau in bratul intins si mentine tot corpul incordat. Adu bratul opus deasupra capului si trage de brat inspre pat.

Iata si alte idei de stretching in pat:

(sursa video: YouTube Blogilates)

(sursa foto: Self)

Distribuie acum