Caută
superstitii anul nou

Superstitii de Anul Nou

Ce superstitii au romanii de anul nou

Anul Nou bate la usa, iar cu totii ne dorim ca anul care vine sa fie mai bun decat cel care se incheie. Noaptea dintre ani este foarte importanta pentru toata lumea si este un prilej bun pentru a recapitula ce am facut bine in anul care se incheie, dar si ce am putea schimba pentru a ne putea bucura de prosperitate. Pentru a pasi cu bine in Noul An oamenii tin cont de cateva superstitii si traditii legate de ce este bine si ce nu este bine sa faci in noaptea dintre ani. Iata asadar cateva din cele mai renumite superstitii, unele din ele fiind transmise din generatie in generatie.

O superstitie de anul nou este purtarea culorii rosii

Una din cele mai cunoscute superstitii este cea legata de purtarea unor articole vestimentare sau accesorii rosii, aceasta culoare reprezentand dragostea si veselia. Totodata, se considera ca aceasta culoare atrage energiile pozitive. Daca nu doresti sa porti haine rosii, poti opta pentru un articol de lenjerie rosu sau pentru accesorii in aceasta culoare.

Dragostea poarta si ea o superstitie de anul nou

Pentru a avea parte de iubire tot anul, nu uita de sarutul de sub vasc de la miezul noptii. In acest fel, se spune ca vei avea parte de afectiune intreg anul care vine. Fetele nemaritate care vor sa stie cu cine se vor casatori, pun intr-un vas apa cu busuioc, o moneda si o ramura de mar, iar in noaptea respectiva isi vor visa ursitul.

Nici mancarea nu lipseste in superstitiile noului an

Mancarea este foarte importanta in noaptea dintre ani daca doresti sa te bucuri de belsug in anul care incepe. Pentru a trece peste necazuri cu usurinta, traditia spune ca e bine sa mananci peste sau macar icre in noaptea de Revelion. De asemenea, se spune ca noul an este bine sa te prinda cu farfuriile si paharele pline. O alta superstitie spune ca nu e bine sa mananci carne de pasare de Revelion, deoarece asa cum gaina scormoneste si imprastie pamantul, asa se va risipi si norocul tau.

Atentie mare la gunoiul din prima zi

In prima zi din Noul An nu este bine sa aruncam nimic din casa, nici macar gunoiul si nici sa maturam, pentru ca o data cu praful si gunoiul aruncat, alungam si norocul. Pentru un an luminos, e bine sa lasati o lumina aprinsa toata noaptea sau macar o candela.

Banii sunt si ei parte a superstitiilor romanesti

Se spune ca nu e bine sa intri in noul an cu datorii sau fara bani la tine daca vrei sa te bucuri de prosperitate si bogatie in anul care vine. De asemenea, nu este bine nici sa imprumuti bani sau alte lucruri in noaptea de Revelion.

Nu uitati sa va puneti o dorinta la miezul noptii si sa intampinati Noul An cu inima deschisa, cu speranta si cu bucurie.

Pentru a alunga spiritele rele, trebuie sa intri in Noul An cu veselie si cu zgomot, iar pentru un an imbelsugat, prima persoana care va trece pragul casei tale in Noul An trebuie sa fie un barbat. 

O alta superstitie de care tin cont multe persoane spune ca in prima zi din Noul An nu este bine sa arunci nimic din casa, nici macar gunoiul si sa nu maturi pentru ca o data cu praful si cu gunoiul aruncat iti vei alunga si norocul. De asemenea, pentru a te bucura de un an luminos, se spune ca e bine sa lasi o lumina aprinsa toata noaptea. 

In noaptea dintre ani e bine sa fie evitate certurile si discutiile in contradictoriu, pentru a nu atrage ghinionul in anul care urmeaza. O superstitie care nu este agreata de foarte multa lume spune ca cei care lucreaza in prima zi din an vor avea mai multe sanse de a avansa in cariera in perioada care urmeaza. 

Distribuie acum