Connect with us

Superstitii de Anul Nou

superstitii anul nou

Diverse

Superstitii de Anul Nou

Ce superstitii au romanii in noaptea de revelion

Anul Nou bate la usa si cu totii speram ca acesta sa fie mai bun decat cel care se incheie. Pentru a pasii cu bine in Noul An, multi oameni tin cont de anumite superstitii si traditii in speranta ca vor avea noroc si vor incepe Anul Nou cu dreptul. Iata asadar cele mai renumite superstitii:

Se zice ca in noaptea de Revelion e bine sa purtati rosu si sa aveti ceva nou pentru a atrage energiile pozitive. Daca nu doriti sa fie vizibila culoarea, puteti opta pentru un articol de lenjerie rosie. Pentru a alunga spiritele rele, trebuie sa intrati in Noul An cu veselie si cu zgomot, iar pentru un an imbelsugat, prima persoana care va va trece pragul in Noul An trebuie sa fie un barbat. Tot pentru un an imbelsugat traditia spune sa aveti bani in buzunar la trecerea dintre ani.

Pentru a avea parte de iubire tot anul, nu uitati de sarutul de sub vasc de la miezul noptii. Mancarea este de asemenea importanta, astfel ca pentru a trece peste necazuri cu usurinta, traditia spune sa mancati peste de Revelion. Pentru a fi sanatosi tot anul care vine, trebuie sa mancati un mar in ultima zi din an. In prima zi din Noul An nu este bine sa aruncam nimic din casa, nici macar gunoiul si nici sa maturam, pentru ca o data cu praful si gunoiul aruncat, alungam si norocul. Pentru un an luminos, e bine sa lasati o lumina aprinsa toata noaptea sau macar o candela.

Pentru a nu fi datori tot anul, superstitia spune sa nu aveti nici o datorie cand intrati in Noul An.

Nu uitati sa va puneti o dorinta la miezul noptii si sa intampinati Noul An cu inima deschisa, cu speranta si cu bucurie.

Continue Reading
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Diverse

To Top