Caută
Cum sa investesti in carti care te ajuta sa-ti indeplinesti dorintele

Cum sa investesti in carti care te ajuta sa-ti indeplinesti dorintele

Cartile fac parte din viata noastra, fie ca le folosim ca sa ne regasim in povestea personajului curajos si demn, fie ca ne ajuta sa ne destindem intr-o dupa-masa lenesa de vara. Insa cartile pot sa serveasca drept mijloc de atingere a obiectivelor noastre: de la slabit, la renuntarea la fumat sau chiar la imbunatatirea comunicarii cu partenerul de cuplu.

Iata cateva aspecte pe care sa le urmarim atunci cand vrem sa ne bucuram de avantajele unei carti in rezolvarea problemelor:

  • Ce trebuie sa urmarim in alegerea unei carti?

Atunci cand decidem sa cumparam o carte e esential sa ne definim problema. Vrem sa renuntam la fumat sau sa mancam sanatos? Ne dorim sa ne imbunatatim cunostiintele despre smoothie-uri si sucuri verzi sau poate ne-ar placea sa invatam sa reactionam mai bine in discutiile cu sotul sau sotia.

Un alt pas este sa nu ne incredem in carti ce promit solutii magice. Este evident ca o carte care promite marea cu sarea in 10 zile nu are cum sa fie eficienta. Daca s-ar fi intamplat asa, nici nu era nevoie sa mai scrie cineva un manual in care sa ne enumere o suita de solutii, le-am fi descoperit si singuri, presupunand ca nu e nimic complex. Indicat este si sa cautam autori care au pregatire academica si experienta in subiectul tratat. La fel de important este sa cautam carti reeditate si revizuite deoarece si acesta este un indicator ca o carte este suficient de buna incat sa treaca proba timpului si suficient de imbunatatita, fiind deja reviziuita.

Carti in limbi straine (engleza, franceza, germana, etc.) – click aici

  • Cum sa folosim informatiile?

Pentru a creste sansele de a ne atinge obiectivele dorite, e important si felul in care utilizam informatiile. Nu e nevoie sa ne chinuim lecturand sute de pagini pentru a afla ce trebuie sa facem ca sa avem succes in indeplinirea sarcinilor cotidiente. Putem apela la colectiile de ghiduri care cuprind tot ceea ce avem nevoie sa stim intr-un format practic si usor de parcurs. La fel de util este sa alegem si carti tip ilustrat daca ne dorim imbunatatirea abilitatilor de gatit, de exemplu.

Cartile de tip brosura sunt folositoare atunci cand vrem sa avem la indemana sfaturi pe care e nevoie sa ni le reamintim la tot pasul. Atunci cand vrem sa ne schimbam gandirea ca sa fim mai putin stresati, putem apela la acest format care sa cuprinda exemple de afirmatii de incredere pe care le putem accesa in orice moment simtim ca avem nevoie.

Oferta de carti electronice, ebooks sau carti digitale – click aici

Una dintre cele mai practice modalitati de a ne bucura de ceea ce are de oferit o carte sa alegem carti in format audio. Nu numai ca putem sa ascultam ceea ce dorim, dar o putem duce cu noi fara sa mai ocupam loc in geanta. In plus, suplimentand informatia si pe cale auditiva, avem mai multe sanse sa ne obisnuim cu ceea ce vrem sa schimbam. Mai ales atunci cand ne dorim sa schimbam un obicei, cartile in format audio sunt o cale de a ramane in contact cu deprinderea dorita. De exemplu, se pare ca daca ne dorim sa devenim mai relaxati sau macar sa ne enervam mai putin, e recomandat sa exersam cat mai mult tehnicile de relaxare. In prezent, exista suficiente carti cu tehnici de relaxare in format audio, care sa ne permita atingerea acestui obiectiv

Carti motivationale pentru o viata mai buna – click aici

  • Cand sa le achizitionam?

Un alt aspect demn de luat in calcul atunci cand alegem cartile potrivite dorintelor noastre este sa fim atenti si la perioada in care le achizitionam. E posibil sa fim deseori indusi in eroare de ofertele de sezon si sa ajungem sa cumparam carti care nu ne folosesc prea mult in acel moment. De aceea, putem sa urmarim magazine care au oferte permanent la cel putin cateva categorii de carti. Astfel avem sanse sa nu cheltuim bani pe ceea ce nu serveste interesului nostru, iar daca o facem, sa putem sa ne bucuram de reduceri.

(Sursa poza: Inhabitat)

Distribuie acum