Caută
Cum sa alegi cei mai gustosi pepeni

Cum sa alegi cei mai gustosi pepeni

Asteptam un an intreg sa vina vremea pepenilor, sa ne bucuram de dulceata si hidratarea pe care ne-o ofera. Cu toata oferta coplesitoare pe care o avem aproape in orice oras, ni se intampla des sa alegem cate unul foarte prost, ba cam verde, ba prea copt si “statut”. Va prezentam mai jos cateva sfaturi utile cum sa alegeti cei mai buni pepeni.

Ii gasim pe tot parcursul anului la supermarket, insa la preturi piperate si fara nici o savoare. Nu se compara cu cei care se produc in satele din sudul Romaniei, care strang parca sub coaja toata caldura si bucuria verii. Sunt printre cele mai hidratante alimente din lume si, de ce sa nu recunoastem, printre cele mai racoritoare.

De ce sa mancam pepeni

Pepenii rosii contin fibre, vitaminele A, C, E si D, cele din gama B si multe minerale. Sunt excelenti in prevenirea si tratarea pietrelor la rinichi. Antioxidantii pe care ii contin au proprietati despre care se spune ca ar favoriza prevenirea cancerului.

Gene false profesionale

Vrei sa ai o privire atragatoare?

Oferta aici

De asemenea, daca mancam in mod constant acest tip de fruct vom suferi mai putin de dureri osoase si musculare. Pot fi consumati ca atare sau intr-o mare diversitate de retete. Au si proprietati de infrumusetare a pielii, motiv pentru care sunt folositi in diverse masti si tratamente specifice. Aflati mai multe despre beneficiile pepenelui verde.

Pepenele galben are efect energizat si dietetic

Pepenele galben are o savoare unica, consumarea feliilor aromate este una dintre bucuriile verii. Pe langa asta, contin mult betacaroten, element care ne protejeaza sananatea ochilor si ne face oasele mai puternice. Ajuta la mentinerea tensiunii arteriale in limite normale. Contin multa vitamina C, factor energizant si benefic pentru sistemul imunitar. Regleaza digestia si este minunat in timpul dietelor.

Evitati pepenele rosu cu deformari

Atunci cand v-ati propus sa cumparati un pepene rosu, cunoscut in anumite regiuni ale tarii si ca lubenita sau lebenita, riscul cel mai frecvent este sa nimeriti unul necopt. Uitati-va cu atentie la capatul in care era legat la tulpina. Daca este complet uscat, e semn ca a trecut cam multa vreme de la culegere.

In schimb, capatul opus trebuie sa aiba o pata rotunda cat mai mica. Orice pata sau deformare poate fi semn ca fructul nu e bun. Este inevitabil sa aiba o portiune mai alba, locul in care a stat pe pamant, insa aveti grija ca aceasta sa fie cat mai redusa. Daca loviti usor pepenele, trebuie sa nu sune a gol.

Alege cei mai buni pepeni dupa miros

Daca preferati sa achizitionati un pepene galben, testul de prospetime se face mai simplu, pentru ca si dimensiunile sunt mai mici. Unul bine copt si sanatos trebuie sa aiba un miros aromat, sa ii simtiti dulceata la o simpla adulmecare.

Colectie canapele

Vrei o canapea noua ?

Daca il simtiti greu la ridicare, e semn bun, inseamna ca e proaspat si copt. Pata de la capatul opus celui cu codita trebuie sa fie moale. In schimb, coaja trebuie sa fie tare si ferma, fara nereguli si fara portiuni moi. Orice urma de lovitura poate insemna ca are o parte alterata in interior. Un alt semn ca aveti in fata un pepene gustos este fermitatea dungilor.

Spalati coaja pepenilor

Nu uitati sa spalati bine pepenii imediat ce i-ati adus acasa, pentru ca au trecut prin multe maini pana la destinatie. Lasati-i sa se usuce complet si abia apoi asezati-i in frigider sau camara. O data ce ati taiat din ei, acoperiti-i bine cu folie de fiecare data.

Distribuie acum