Caută
bucuria de a citi

Bucuria de a citi

Bucuria de a citi

 

Unii oameni inteleg prin “a citi” a se informa, respectiv a intelege diverse lucruri, termene, situatii si nu numai. Altii, inteleg mult mai multe. Citind, descopera o lume noua, se transpun in pielea personajelor si totodata gasesc in carti un refugiu, o metoda de relaxare si de deconectare.

Cititul este pentru toata lumea, indiferent de varsta. Cu ajutorul cartilor poti dobandi cultura generala, experienta de viata, maturitate, informatie si astfel iti poti imbunatati memoria si dictia.

Daca nu esti un cititor impatimit, iti voi prezenta cateva motive pentru care ar trebui sa devii unul:

  • Asa cum am mai spus, citind vei calatori intr-o lume noua, asemenea unui carusel care te va trece prin stari care mai de care mai diferite si mai fascinante.
  • Cartile sunt hrana pentru suflet – cu ajutorul lor te poti ghida in viata, iti poti largi orizonturile si te poti diferentia de cei din jur. Sunt carti care iti pot alina sufletul si il pot vindeca de rani. Trebuie doar sa le gasesti pe cele potrivite.
  • Cu ajutorul cartilor, iti vei imbogati vocabularul, vei invata cuvinte noi si vei vedea ca in timp, iti va fi mult mai usor sa te exprimi.
  • Cultura generala ti se va imbunatati considerabil – citeste ca sa afli informatii din toate domeniile existente, ca sa cunosti istoria omenirii si ca sa iti largesti orizonturile.
  • Afla informatii corecte – sunt multi cei care prefera internetul in locul cartilor, ceea ce de multe ori este gresit deoarece nu intotdeauna vei gasi informatii corecte si valide pe internet.
  • Cititul este o metoda de relaxare – vei vedea ca cititul poate fi amuzant si nu numai si ca o data descoperita pasiunea cititului, iti va fi mult mai usor sa depasesti o situatie/perioada delicata, datorita relaxarii pe care ti-o aduce cartea potrivita. Totodata citind vei invata ce inseamna autodisciplina.

Incearca sa citesti zilnic cate putin, iar in timp va deveni o rutina fara de care nu vei mai putea trai. Intra AICI si descopera universul cartilor; de la carti de filosofie, carti de istorie si carti de beletristica, pana la carti de dezvoltare personala, carti de business si carti de cultura generala.

Distribuie acum