Caută
Cum salvam un concediu anost?

Cum salvam un concediu anost?

Concediul este una dintre cele mai asteptate perioade ale anului. Ni-l planificam chiar cu luni inainte, gestionam fiecare problema legata de cazare, transport si chiar obiective de vizitat. Ne imaginam ca in sfarsit avem parte de cateva zile rupte din rai, fie ca lenevim pe o plaja aurie sau savuram cafeaua pe terasa unei cabane la cote montane inalte.

Oricat de neplacut este, se poate intampla ca lucrurile sa nu iasa cum ne dorim. Fie camera de hotel este prea mica, fie nu suntem atat de aproape de destinatiile pe care doream sa le vizitam, fie vremea nu tine cu noi. In acest caz, putem apela la variante care sa ne salveze de neplacerile unui concediu mai putin placut.

Va prezentam cateva sfaturi utile pentru salvarea unui concediu anost:

  • Petrece timp in afara camerei

Atunci cand constatam ca nu avem un concediu pe placul nostru, am putea sa devenim tristi sau de-a dreptul enervati si sa ne inchidem in camera. Chiar daca nu exista atractiile pe baza carora ne faceam planuri, este mai probabil ca, fiind in afara camerei, sa gasim orice altceva care sa ne aduca o doza de buna dispozitie sau macar un minim interes. Pornind cu simplul scop al explorarii imprejurimilor ne alegem cu o plimbare si poate chiar cu locuri pe care nu vom regreta ca le-am vazut.

  • Inchiriaza jocuri de societate

Jocurile de societate sunt o colectie de carti de joc si miniaturi cu care putem sa ne umplem timpul intr-un mod provocator mental si amuzant. Acestea aduc si beneficiile stimularii gandirii creative sau a rationamentului. Este aproape imposibil sa nu gasim o cafenea boema in care putem sa ne bucuram de jocuri de societate, chiar si atunci cand suntem doar noi cu partenerul. AICI gasesti o gama larga de jocuri de societate.

  • Reconsidera plimbarea

Intr-adevar, nici plimbarea nu este cel mai interesant lucru pe care il putem face. Tocmai de aceea, putem sa alaturam si alte elemente care sa o transforme intr-o activitate placuta, daca nu chiar interesanta. Putem opta pentru ascultarea melodiilor preferate, pentru popasuri in care pur si simplu sa fim atenti la detalii din jur. Nu e nevoie sa avem langa noi vreun obiectiv cultural sau natural spectaculos pentru ca simpla detasare de cat de neplacut ni se pare concediul poate sa ajute sa ne relaxam. E nevoie doar sa exploram ceea ce exista in jurul nostru.

  • Mizeaza pe savurarea bucatariei locale

Indiferent in ce loc ne aflam, va exista macar un local cu preparate specifice. Savurandu-le nu inseamna ca vom manca mai mult decat e cazul, ci ca ne dam voie sa ne delectam cu produse locale. Experienta delectarii cu baclavalele imbaiate in sirop de fistic proaspat pregatite de micii comercianti turci sau degustarea sortimentelor de branzeturi frantuzesti de la magazinul din coltul hotelului nu va face decat sa ne ofere momente de placere.

  • Fa ceva diferit

Atunci cand intreprindem activitati diferite, mintea noastra dedica mai multe resurse energetice si corpul nostru raspunde prin mobilizare. Acest lucru inseamna ca devenim mai motivati sa ramanem implicati in ceea ce facem, fara ca acel lucru sa faca parte din categorii inalt apreciate, precum pasiuni, preferinte. De exemplu, putem cauta un curs de calarit, daca ne aflam intr-o zona potrivita, un atelier de pictat sau sa profitam de plaja si sa urmam un program de exercitii fizice antrenante chiar acolo.

(sursa foto: Quimnin)

Distribuie acum