Bicarbonatul se gaseste in fiecare gospodarie pe raftul cu borcanelele in care se pastreaza condimente. Il utilizam in mod curent la prepararea prajiturilor, fara sa stim cat de mult ne poate ajuta in cele mai neprevazute momente. De la ameliorarea unor neplaceri la stomac, la infrumusetarea pielii sau a unghiilor si pana la curatarea eficienta a unor diverse suprafete, aceasta substanta este foarte utila in aproape orice moment. Bicarbonatul de sodiu este des folosit la prepararea aluaturilor pentru deserturi. Reactia chimica pe care o face cu o cantitate egala de otet intensifica procesul de crestere a acestora, facandu-le mai mari si mai pufoase. Acelasi efect il are daca este amestecat in suc de lamaie si apoi se incorporeaza cu aluatul. Rezulta torturi, prajituri cu sau fara crema, frisca sau ciocolata care arata irezistibil si ti se topesc in gura. Se gaseste in orice magazin, la preturi foarte mici, asa ca nu e greu sa ne asiguram ca avem la indemana un mic stoc.