Caută
Cum sa ne aparam locuinta de insecte in anotimpul calduros

Cum sa ne aparam locuinta de insecte in anotimpul calduros

O data cu soarele si lumina pe care am asteptat-o o iarna intreaga, primavara vine la “pachet” si cu o serie de neplaceri. Mustele, tantarii sau viespile fac parte din acest episod, iar urmarile unei invazii nu sunt deloc placute. A venit o vara intreaga de lupta cu roiurile de insecte din bucatarie si cu muscaturile insuportabile de tantari.

Plasa pentru ferestre si usi impotriva insectelor – vezi AICI

Sfaturile gospodinelor de altadata cuprindeau o serie intreaga de interdictii si substante numai bune de ucis un regiment de ostasi. Se punea otet pe plita incinsa pentru ca mustele sa zboare departe alungate de mirosul respingator. Sau se umpleau incaperile cu fum inecacios de buruieni uscate arse direct in casa (frunzele de nuc erau la loc de frunte).

O alta metoda era ca pervazurile sa fie intesate de muscate pentru alungarea tantarilor sau casele se umpleau adesea cu vase cu usturoi pisat. Nu lipsesc din recomandari plantele aromatice si mirodeniile care ar avea rolul de a pune pe fuga insectele din locuinte. Printre acestea se numara rozmarinul, menta, busuiocul si mararul.

Nu am scapat nici in epoca moderna de neplacutele insecte “de casa”, insa acum avem la dispozitie mai multe mijloace de aparare impotriva insectelor. In fiecare magazin de la coltul blocului putem gasi mai multe feluri de chimicale si combinatii de substante letale. Ele sunt create special pentru a decima populatia de muste si de tantari din casa.

Aparate anti insecte – vezi AICI modele

Pe cat de utile, acestea pot fi pe atat de periculoase, in cazul in care nu sunt folosite corespunzator. Se recomanda aerisirea corespunzatoare a incaperilor la finalul operatiunii. Fanii produselor naturiste gasesc pe rafturile magazinelor de specialitate si produse ecologice care promit ca ne scapa de muste si tantari fara efecte adverse.

Aparatele de alungare a acestor insecte pot avea, de asemenea, efecte spectaculoase. Sunt mici, pot fi luate usor in bagajul de vacanta si functioneaza de cele mai multe ori pe baza de pastile. Pe site-urile de vanzari se gaseste, de asemenea, o mare varietate de aparate care au functie de alungare a mustelor si tantarilor cu ultasunete sau chiar cu socuri electrice.

Cea mai eficienta metoda este montarea de plase speciale la usi si la ferestre. Astfel aceste vietuitoare nu vor mai putea sa patrunda in locuinta. Se gasesc in foarte multe variante de materiale, fixare sau asamblare, mai ieftine sau mai costistoare. Acestea ne ajuta sa ne ferim de insecte fara sa fim nevoiti sa tinem geamurile sau usile de la balcoane inchise.

Dispozitiv pentru inlaturarea daunatorilor – vezi AICI

Sunt eficiente cele fixate in rame, construite pentru a rezista peste ani. Nu este de neglijat nici efectul celor mai putin durabile, chiar daca ne folosesc doar un sezon. Singura conditie este sa acopere complet orificiul in cauza si sa nu se desprinda la prima rafala de vant. Astfel nu va mai fi nevoie de pulverizarea prin casa a unor substante nocive sau solutii neplacute, fie ca vorbim de spray-uri, pastile, benzi lipicioase care sa atarna de tavan sau chiar de pliciurile pentru omorat insecte.

Pastrarea curateniei si a ordinii in bucatarie, baie, living si dormitoare este o conditie obligatorie pentru o casa fara insecte pe tot parcursul anului.

Distribuie acum