Remedii naturale pe care le putem prepara acasa

Remedii naturale pe care le putem prepara acasa

Sumar articol

Oricat am fi de precauti, accidentele si crizele de sanatate ni se intampla atunci cand ne asteptam mai putin. Medicul este cel care poate lua cele mai bune decizii in orice situatie de acest fel, insa e bine sa avem la indemana produse care ne pot ameliora neplacerile. Va prezentam in cele ce urmeaza cateva remedii naturale pe care le putem prepara acasa.

Remediile naturale sunt mai eficiente ca “adjuvanti”, folosite in paralel cu tratamentul recomandat de specialist pentru intensificarea efectelor benefice ale acestuia. Documentati-va in prealabil asupra acestora. Nu va lasati influentati de zvonuri, povesti aflate de la vecini sau superstitii. Riscati sa aveti parte de efecte secundare de la plantele folosite, daca nu chiar opuse celor pe care le asteptati. Folosirea plantelor medicinale este o adevarat stiinta, bazata pe studii si experiente de mii de ani, si ar fi pacat sa nu va folositi de aceste informatii.

Cum se prepara alifia de galbenele ca remediu natural

Este un remediu foarte bun pentru o gama variata de probleme ale pielii. Aplicarea acesteia poate ameliora eczemele, urticaria, acneea, arsurile si taieturile. Ajuta la cicatrizarea si regenerarea pielii, dar si la mentinerea elasticitatii si tineretii acestui organ.

Jucarii de exterior

Casute, tobogane, balansoare, spatii de joaca din lemn sau gonflabile

Pentru preparare se topeste untura proaspata de porc la foc mic. Cand este perfect lichid, amestecul se completeaza cu flori de galbenele uscate care sa nu depaseasca 20% din greutatea unturii. Puteti adauga, dupa preferinte, miere sau diverse frunze aromate. Dupa ce a mai fiert domol 10 minute, lichidul se da la rece pentru 24 de ore. Se topeste din nou si se strecoara. Alifia poate fi pastrata in recipiente de sticla, ceramica sau portelan intr-o incapere racoroasa si intunecoasa.

La ce este buna alifia de galbenele ca un remediu natural

O prima utilizare a acestui produs este cea de crema de maini. Aplicarea ei zilnica prin masare usoara ne poate feri pielea mainilor de uscare si crapare. Remediul este util si in anotimpul friguros, dar si in cazul in care muncim manual, la serviciu sau in gradina. Are un efect imediat in tratarea unor arsuri mai putin grave, dupa curatarea zonei afectate.

De asemenea, amelioreaza leziunile pielii cauzate de arsuri solare, degeraturi, lovituri, umflaturi, infectii ale pielii, abcese ori varice. Se aplica in strat subtire si se maseaza usor. In timpul iernii ne poate ajuta sa simtim mai putin frigul, daca o aplicam pe tot corpul. Alifia mai poate fi utilizata ca balsam de buze si poate inlocui cu succes uleiul de masaj.

Remedii naturale pentru probleme digestive

Enterocolita este un pericol la care ne putem astepta oricand, iar ingrijorarea este cu atat mai mare, cu cat poate fi vorba de copii. Diareea, voma, spasmele si frisoanele sunt cateva din simptomele care ne doboara imediat daca avem de-a face cu aceasta afectiune.

Pana sa ajungem la medic, putem incerca sa imbunatatim situatia folosind remedii naturale din casa. Intre acestea, ceaiul din seminte de chimen, din frunze de menta si painea prajita. O infuzie eficienta poate fi cea preparata din 500 de mililitri de apa clocotita cu cimbru, busuioc, coada calului si sunatoare. Bautura fierbinte se indulceste cu zahar sau miere si se bea o data la cateva ore, in cantitati mici. De asemenea, ceaiul de anason poate calma durerile si spasmele stomacului.

Produse pentru epilat

Vrei sa ai picioare fine la atingere?

Uleiuri esentiale pentru eliberarea respiratiei

O criza declansata de o alergie care apare pe nepregatite poate sa va aduca foarte multe neplaceri. Stranutul, tusea, senzatia de sufocare sau mancarimea pielii sunt foarte greu de suportat, mai ales daca nu aveti la indemana medicamente antialergice. Poate fi eficient sa beti pe parcursul zilei ceaiuri de urzica, amestecul de lavanda, coada soricelului si talpa gastei, ori soc, papadie si cicoare.

Pentru eliberarea rapida a cailor respiratorii puteti incerca inhalatii cu aburi rezultati din turnarea catorva picaturi de ulei esential in apa fierbinte. Sunt foarte eficiente, de asemenea, uleiurile de eucalipt, menta, de lamaie sau lavanda.

Remedii naturale pentru calmarea pielii iritate

Alergiile se pot manifesta si la nivelul pielii, prin mancarimi insuportabile, roseata si umflaturi. In lipsa antihistaminicelor si a cremelor cu hidrocortizol puteti incerca remedii homemade.

Preparati o pasta din cimbru maruntit amestecat cu apa clocotita. Intindeti amestecul pe pielea afectata si lasati sa actioneze o jumatate de ora, dupa care spalati. Se mai pot aplica cu succes pe pielea iritata ceai verde, miere cu lamaie sau frunze de aloe vera.

(sursa foto: best hyperpigmentation creams)

Articole pentru baia ta

Transforma baia intr-un sanctuar de rafinament si relaxare

Distribuie acum