Problema risipei de alimente este foarte des intalnita in mai toate bucatariile. In orice clasa sociala si categorie de venit se afla, fiecare familie are tendinta de a cumpara foarte multe alimente pe care nu le consuma, asa incat o parte din acestea ajung la gunoi. De multe ori, produsele ajung in tomberon fara sa fie macar deteriorare sau cu aspectul alterat in vreun fel. Pe langa mancarea si bugetul risipit, acest fenomen se rasfrange, vrand-nevrand, si asupra starii planetei, asa ca e bine sa luam masuri cat mai repede. Va prezentam, asadar, 7 pasi de urmat pentru mai putina risipa in bucatarie. Statisticile spun ca aruncam, in medie, aproape jumatate din alimentele pe care le cumparam. Este o realitate tulburatoare, cu foarte multe implicatii negative, iar pentru o schimbare vizibila, e nevoie de implicarea tuturor. Dincolo de valentele majore ale fenomenului, o organizare mai eficienta a propriilor resurse si obiceiuri nu poate decat sa ne imbunatateasca viata. Am cheltui mai putin si am manca mai bine. In plus, cucerim mai mult spatiu in propria locuinta si chiar timp liber. Organizarea mai eficienta nu e un proces simplu, asa ca e mai eficient sa abordati “actiunea” pas cu pas, cu cea mai mare seriozitate.