Pestele este unul dintre alimentele cele mai controversate. Multe persoane il considera delicios, in timp ce altii nu ii suporta gustul si mirosul. Si efectele consumarii pestelui asupra organismului are efecte duale. Pe de o parte este sanatos, hipocaloric si ne aduce in alimentatie foarte multi nutrienti benefici. Pe de alta parte, trebuie sa avem grija la anumite categorii de peste, deoarece pot declansa diferite reactii, de la alergii pana la intoxicatii. Ce pesti ar trebui sa eviti si de ce, vei afla in cele de mai jos. Faimosul slogan “nici o masa fara peste” este parca mai actual ca niciodata. Nutritionistii recomanda sa il includem cat de des in meniul nostru, iar motivele sunt vaste. Desi vorbim de carne, pestele nu ne aduce nici pe departe una port caloric atat de ridicat. Dimpotriva, poate fi consumat fara grija de multe categorii de persoane care tin dieta. Acest tip de carne contine vitamine din gama B si magneziu, iar asta inseamna reducerea stresului si a starilor depresive.