Caută
Trei pasi pentru un city break ideal

Trei pasi pentru un city break ideal

In plin sezon al concediilor estivale, cu totii dorim sa ne bucuram de cat mai multe experiente si locuri. Ne-ar placea sa ne relaxam pe un sezlong confortabil, pe malul marii, dar si sa gustam adrenalina cataratului pe munte sau poate, sa savuram drumetiile tihnite pret de cateva zile.

Realitatea este ca cei mai multi dintre noi se bucura doar de o singura locatie in concediul de vara. Insa lucrurile nu trebuie sa ramana asa. Nu si daca apelam la un mini-concediu intr-un oras, cunoscut drept “city break”.

Iata cateva recomandari pentru un city break potrivit:

  • Planifica din timp

Pentru ca mini concediul tau sa fie cu adevarat savurat e nevoie sa scapi de grijile legate de cazare, transport si activitati de divertisment. Urmareste ofertele si cumpara-ti bilet de avion cu pana la doua luni inainte de eveniment. Astfel, nu va trebui sa accepti preturi piperate. Descarca aplicatii care sa te ajute sa te orientezi, fie inspre puncte turistice principale, fie inspre puncte care te pot duce la diferite destinatii ale unui oras mai mare.

Oferte city break – vezi AICI

Opteaza pentru hoteluri sau hostel-uri si fa-ti rezervare cat mai devreme posibil. Pregateste din timp si o lista cu ce ai vrea sa vezi in orasul respectiv: restaurante, monumente, piscine, plaje. Chiar daca nu vei apuca sa le vezi pe toate, exista sanse mai putine sa nu te lasi vrajit de atractii de moment care nu sunt cu nimic mai diferite de cele de acasa.

  • Alege destinatii cu climat mediteranean

Sigur, un city break implineste nevoia de escapada, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa existe constrangeri. Insa, daca vei opta pentru cateva zile intr-o destinatie mediteraneana, iti vei creste sansele sa te bucuri de cat mai multe momente.

In sezonul estival si nu numai, destinatii precum: Cipru, Creta, Andalucia sau Turcia ofera o gama variata de activitati de divertisment centrate in jurul marii si plajelor. Iti poti permite sa alegi orase mai mici si mai putin costisitoare, sacrificand supliciile extravagante pentru momente de relaxare pe plaja sau sesiuni de inot in apa.

Rezerva din timp un city break – vezi oferte AICI

Desi costisitoare in plin sezon, avantajul acestor destinatii este ca iti permit sa ai mai mult control asupra propriilor cheltuieli sa te bucuri de soare, plaja, restaurante, taverne traditionale, terase si plimbari, fara sa cheltuiesti o avere. Poti alege sa faci cumparaturi locale pentru doua-trei mese si sa economisesti banii dati la restaurant, bucurandu-te in acelasi timp de relaxarea pe plaja fara costuri suplimentare. In acelasi timp, poti vizita multiplele locatii cu ruinele si parcurile naturale din Cipru sau te poti delecta cu o plimbare prin orasele vechi din Creta.

  • Programeaza-te

Chiar daca un city break ideal nu presupune reguli si un regim fix, e de preferat sa iti faci macar una sau doua programari pentru a te bucura de un obiectiv turistic ales. Sigur, nu e nevoie sa programezi pentru fiecare zi, insa daca vei face acest lucru macar pentru una-doua destinatii precum tururi ghidate in muzee, parcuri turistice sau chiar plimbari cu feribotul, vei creste sansele sa te organizezi si sa te alegi cu macar o destinatie savurata.

(sursa foto: HostelWorld)

Distribuie acum