Caută
Ghidul nepriceputului pentru alegerea cadoului ideal

Ghidul nepriceputului pentru alegerea cadoului ideal

Oricat de mult am evita, alegerea cadoului este un moment destul de dificil pentru cei mai multi dintre noi. Fie ca se apropie aniversarea relatiei de cuplu, fie ca este ziua mamei, ne surprindem in acelasi scenariu: neincrezatori si nesiguri cu privire la varianta ideala de cadou. Si poate ca sfarsim prin a alege un obiect util, dar putin reprezentativ pentru ocazie. Sau cedam si luam cadouri prestabilite care nu mai sunt demult o noutate.

Ca sa prevenim astfel de neplaceri, putem apela la sfaturi care sa ne ajute sa alegem cadoul ideal.

Idei de cadouri, in functie de destinatar – vezi AICI

Sa tinem cont de valori

Multi oameni cred ca este esential sa luam in calcul doar dorintele persoanei careia ii daruim cadoul. Din pacate, e destul de greu sa ne dam seama de tot ceea ce acestia vor. Dorintele se schimba si chiar daca sunt marturisite, multe pot sa fie pasagere. Mai trainice sunt valorile unui om. Indiferent ca este ziua surorii sau sarbatorim nunta de argint, putem sa apelam la cele mai pretuite aspecte de catre cel drag.

Cadouri pentru EA – vezi AICI

Astfel, daca sotia pune pret pe caldura si empatie, putem lua in calcul o carte de dezvoltare personala. Sau putem alege pentru aceasta, un kit de realizare a cadourilor handmade. Daca fratele nostru promoveaza stilul sanatos si respectul fata de corp, putem sa alegem obiecte de fitness sau diplome personalizate, incluzand dedicatii si urari. Realist nu este sa ne gandim ca implinim dorintele celor dragi, ci ca ii punem in contact cu lucrurile cele mai importante pentru ei.

Cadouri pentru EL – click si vezi AICI

Sa stim ce vrem sa transmitem

Un alt aspect important tine de ceea ce vrem sa transmitem. Ne dorim sa punem accentul pe relatia noastra cu cel drag? Sau e mai important sa ii punem in evidenta punctele forte? Daca stabilim aceste lucruri, putem sa alegem cat anume ne includem in experienta cadoului. Un motiv secundar pentru care oamenii ofera cadouri este pentru ca isi doresc, la randul lor, sa fie tinuti minte. Pana la urma, aceasta este mentalitatea din spatele cadourilor de cuplu. Putem miza pe a ne face partasi din cadou, cu conditia ca accentul sa cada pe ceea ce obtinem impreuna cu cel drag, nu pe rolul nostru exclusiv.

Sa mizam pe experienta, nu pe buget

Un mit destul de raspandit atesta ca un cadou bun este in mod obligatoriu costisitor. In vreme ce exista un sambure de adevar, nu aceasta este singura realitate. Studiile au aratat ca oamenii fericiti pe termen lung sustin ca experientele si intamplarile ii mentin astfel. La fel este si in cazul cadourilor. De aceea, multe obiecte au valoare sentimentala, nu materiala. Putem sa oferim o experienta placuta si amuzanta pentru cel drag prin alegerea cadourilor de tip “kit de supravietuire”.

O alta modalitate este sa il lasam pe cel drag sa descopere cadoul. Daca partenerul nostru este pasionat de povesti deductive, putem ascunde ceasul pentru acesta intr-o cutie tip seif. Iar daca sora noastra se pregateste sa devina medic, putem sa o conducem spre cadoul sau printr-o proba de operare a unei jucarii de plus.

Sa aratam implicarea

Un aspect esential in oferirea cadourilor tine de impartasirea implicarii. De multe ori, cel drag va aprecia considerabil efortul depus. Putem face acest lucru organizand o petrecere pentru ziua prietenei din copilarie. La fel de bine putem sa alcatuim un album cu poze impreuna. Ceea ce este important este sa transmite autenticitate. Nu e nevoie sa elaboram povesti complexe pentru oferirea darului. Trebuie doar sa avem curaj sa ne aratam parti din noi si in cadoul oferit.

(sursa foto: Five Five Fabulous)

Distribuie acum