In viata majoritatii femeilor soseste emotionantul moment in care afla ca vor fi mamici.
Perioada sarcinii este solicitanta, insa in apropierea momentului nasterii, cele mai multe femei devin nelinistite si incordate. Pentru a reduce din stresul asteptarii este util sa facem activitati care sa ne ajute sa dobandim o doza de control asupra situatiei. In acest fel ne simtim mai implicate, fiind partase la pregatirea pentru sosirea copilului in viata noastra.
Putem incepe sa facem aceste lucruri apeland la cateva sfaturi utile pentru pregatirea bagajului de maternitate:
Incaltaminte dama de sezon
Vrei incaltaminte ?
Obiecte sanitare
Chiar daca spitalul sau clinica iti pun la dispozitie obiecte sanitare, e mai bine sa fii pregatita pentru situatii neasteptate. De exemplu, iti poti pune in bagaj servetele umede dezinfectante, servetele uscate si absorbante. Nu uita nici de gelul pentru dezinfectarea mainilor. Pot sa existe minute sau ore, in special imediat dupa nastere, cand nu vei putea sa te ridici din pat.
Cu siguranta iti doresti sa imbratisezi copilul sau sa il mangai, asa ca este mai bine sa iti cureti mainile cu un gel dezinfectant. Nu uita nici de tampoane absorbante pentru san si crema pentru mameloane.
Articole pentru gravide – vezi AICI
Obiecte pentru bebelus
Sosirea copilului in viata ta este un moment incarcat emotional. Poate ca vei avea tendinta de a umple bagajul cu obiecte afective pentru acesta precum jucarii, felicitari sau haine, insa e de preferat sa ai strictul necesar.
Pe perioada spitalizarii (minim doua zile), bebelusul va petrece timp cu tine, insa nu suficient de mult incat sa folosesti toate obiectele primite sau cumparate. Ramai la scutece pentru nou-nascuti, servetele umede pentru bebelusi, comprese sterile, biberon si suzete, dispozitiv pentru aspirarea mucozitatilor. Nu uita sa cumperi haine din bumbac, blande cu pielea bebelusului si nu exagera cu prea multe obiecte. Nu e nevoie sa iti sporesti grija fata de micut prin incarcarea bagajului. In cele din urma, esti intr-un spital sau o clinica privata si orice se intampla vei fi consiliata de specialisti.
Tot ce ai nevoie daca esti gravida sau mamica – vezi AICI
Imbracaminte potrivita
Ar putea exista tendinta de a incarca si propriul bagaj cu prea multe haine, urmand sistemul “in caz ca se intampla ceva”. In realitate, este bine sa te pregatesti avand mai multe perechi de lenjerie intima. Nu uita sa pui in bagaj una doua camasi de noapte, acest lucru depinzand de timpul petrecut in maternitate.
Nu e nevoie sa iti iei prea multe haine de schimb deoarece momentele mai critice sunt in timpul nasterii si imediat dupa. Este recomandat sa cauti lenjerie de bumbac si un halat comod. Este posibil sa nu poti purta pantaloni de pijama datorita cezarienei, asa ca un halat este ideal pentru a te simti comoda. Totodata, adauga in bagaj si un sutien special pentru alaptare. Astfel, vei putea testa daca bebelusul se obisnuieste cu el sau ai nevoie de alt model.
Articole pentru bebelusi si mamici gasesti AICI
Nasterea este un eveniment cu adevarat emotionant, iar perioada de spitalizare post-nastere este primul contact cu bebelusul. Poti alege sa te pregatesti afectiv pentru acestea, optand pentru pregatirea bagajului de maternitate. Nu trebuie ca nasterea sa fie stresanta daca ai grija de micile detalii care fac primele clipe alaturi de bebelusul tau sa fie cat mai placute.
Scaune pentru living
Transforma livingul intr-o oaza de confort si eleganta
Toate informatiile prezentate in acest articol sunt cu caracter informativ si nu substituie sfaturile medicale. In redactarea articolelor, folosim surse cu caracter stiintific pentru a asigura calitatea informatiei. Astfel prevenim aplicarea incorecta sau haotica a sfaturilor ce pot dauna mamei si bebelusului. Cu toate acestea, sustinem solicitarea parerii personalului specializat (medici, asistenti, etc.) fara a generaliza recomandarile din acest articol.
(sursa foto: Netmums)