ferestre si usi mai bine izolate

Solutii accesibile pentru ferestre si usi mai bine izolate

O data cu scaderea mercurului in temometre, se intampla sa simtim curenti reci care ne invaluie pe langa geamuri si usi. Micile imperfectiuni si uzura inevitabila care se manifesta o data cu trecerea timpului la nivelul acestor sisteme de etanseizare se fac simtite o data cu venirea iernii. In acest articol va prezentam cateva solutii accesibile pentru ferestre si usi mai bine izolate in timpul iernii.

Cea mai buna masura de izolare a ferestrelor si usilor fata de frigul de afara este alegerea de la bun inceput a unor produse de inalta calitate. Daca va construiti o casa ori achizitionati un apartament care se afla inca in constructie, alegeti cu grija cele mai eficiente modele. Chiar daca au preturi mai piperate, sunt investitii pe termen lung si foarte lung, asa ca merita toti banii.

Tamplaria de aluminiu sau cea din PVC extrudat sunt cele mai recomandate din punctul de vedere al izolarii termice si fonice. Renuntati la geamurile din sticla si lemn, daca mai aveti asa ceva. Chiar daca arata bine si nu sunt uzate, acestea permit prea multa pierdere de caldura. In plus, izolarea fonica pe care o asigura este irelevanta, in comparatie cu sistemele actuale, bazate pe geamuri de tip termopan.

La ce sunt utile termopanele „all seasons”

O alegere inspirata pentru protejarea termica a geamurilor  poate fi cea a celor de tip “all seasons” sau “patru anotimpuri”. Intre avantaje – o izolare termica ridicata. De asemenea, protectie crescuta impotriva radiatiilor solare. In acelasi timp insa, aceste geamuri confera o luminozitate mai mare locuintei, datorita gradului mare de transmisie a razelor solare.

Un al detaliu esential este calitatea asamblarii si montarii ferestrelor. Un mester priceput poate face diferenta intre o lucrare de calitate si una care incepe sa se degradeze la scurta vreme dupa darea in folosinta. De asemenea, puteti apela la o firma specializata in acest domeniu, care va poate oferi si garantie pentru o anumita perioada.

In cazul in care nu ati avut posibilitatea sa va implicati in aceste operatiuni, nu va ramane decat sa le intretineti cat de bine. Nu ezitati sa luati masuri atunci cand constatati ca sistemul de izolatie s-a defectat sau uzat.

Cum ajuta rulourile exterioare la pastrarea caldurii

Rulourile exterioare sunt dispozitive care pot sa contribuie la mai putineri perderi de caldura la nivelul ferestrelor. In general, cele mai eficiente sunt din aluminiu si au lamelele “captusite” cu spuma poliuretanica. Se tin inchise complet, cu exceptia momentului in care doriti sa aerisiti sau sa lasati lumina soarelui sa patrunda in casa.

O alta masura eficienta de crestere a gradului izolarii fata de frig este montarea unor accesorii speciale pe muchiile de imbinare ale geamurilor si usilor. Aceste produse se gasesc in magazinele de specialitate in diverste sortimente. Puteti alege, astfel, benzi pe baza de burete sau benzi cu diametrul in forma de D. Mai exista asa-numitii burleti, tuburi elastice si moi din cauciuc, plastic sau pasla, sau si mai eficiente, benzile autoadezive din poliuretan.

Cum se monteaza benzile izolante

Observati cu grija fiecare fereastra si montati benzile exact in spatiul care ramane gol la inchidere, pe toata lungimea. Daca acestea sunt mai late, alegeti benzi pe masura sau montati mai multe in paralel. Se procedeaza la fel si la usa. In partea de jos, cele mai multe usi au un spatiu gol care trebuie “umplut” in totalitate. Inainte de lipirea benzilor, locul ales se spala cu apa si un burete inmuiat in detergent de vase. Dupa inlaturarea murdariei, zona se sterge bine cu prosoape de hartie, pana la uscarea completa. Toate acestea au ca scop o mai buna aderenta a benzilor. De regula, se schimba la inceputul fiecarui sezon rece. Daca sunt montate bine, benzile asigura izolare termica, dar si fonica.

Daca benzile originale ale geamului termopan s-au uzat, este momentul sa chemati un specialist care sa le schimbe complet. Este o solutie mai costisitoare decat aplicarea de benzi. In schimb, se poate dovedi mai eficienta. Acelasi mester poate sa unga feroneria. Nu strica nici sa se regleze suruburile care sustin sistemul de inchidere a ferestrei. Sunt operatiuni care se fac, de regula, o data pe an.

Ca regula generala de intretinere a geamurilor si usilor, se recomanda evitarea actionarii lor agresive. Ca urmare, nu le deschideti brusc si nu le trantiti. Curatati-le periodic de praf si alte depuneri. In acest fel, va asigurati ca aveti un sistem solid de etanseizare timp de mai multi ani.

(sursa foto: Bob Vila)

Distribuie

Beneficii ale utilizarii sarii de baie
Beneficii ale utilizarii sarii de baie

O baie calda inmiresmata si revigoranta este tot ce ne dorim de multe ori. Fie ca ne-au intepenit incheieturile, fie am petrecut niste ore in ploaie si frig, sau pur si simplu tanjim dupa relaxare totala, sarea speciala pentru baie

Beretele, vedetele sezonului. Cum sa le purtati cu stil
Bereta, vedeta sezonului. Cum sa o purtati cu stil

Strengaresti, baietoase, dar atat de chic, beretele revin la moda din timp si schimba spectaculos peisajul strazilor din toata lumea. Avem privilegiul sa asistam la o asemenea reintoarcere chiar acum, pentru ca beretele sunt vedete in lunile lungi ale sezonului

Rochii Mulate: Ghidul Complet pentru o Ținută Impecabilă și Sexy
Rochii Mulate: Ghidul Complet pentru o Tinuta Impecabila si Sexy

Definirea rochiilor mulate Rochiile mulate, cunoscute și sub denumirea de bodycon (abreviere pentru body-conscious), sunt rochii care se mulează strâns pe corp, accentuând formele și silueta purtătoarei. Aceste rochii sunt realizate din materiale elastice și flexibile, care permit mularea pe

Rochii Domnisoare de Onoare: Ghidul Complet pentru Nunta Perfecta
Rochii Domnisoare de Onoare: Ghidul Complet pentru Nunta Perfecta

Alegerea rochiei potrivite pentru domnișoarele de onoare este esențială în pregătirea unei nunți de vis. Acest ghid complet vă va oferi informații utile despre tendințe, culori, stiluri și sfaturi pentru a găsi rochia perfectă pentru domnișoarele de onoare. Importanța rochiilor