Caută
motive pentru care te ingrasi

4 motive pentru care te ingrasi

Ai reusit, ai dat jos kilogramele suplimentare. Insa, pe masura ce trec saptamanile, observi ca te implinesti din nou. Coapsele devin mai rotunde, genunchii sunt mai pufosi, iar abdomenul nu mai e asa plat.

Nici o femeie nu vrea sa se confrunte cu astfel de probleme. E un adevarat cosmar sa vezi cum acul cantarului se misca din nou. Si nu in favoarea ta. Te intrebi ce ai gresit. Iata cinci motive pentru care te ingrasi si ce sa faci ca sa opresti aceasta consecinta nesuferita.

Nu pui accent pe dezvoltarea masei musculare

Exista mitul care persista destul de mult, cel conform caruia femeile trebuie sa faca exercitii cardio si doar barbatii exercitii de forta. Studiile ne arata ca femeile nu pot dezvolta masa musculara la nivel de culturism decat in cazuri aparte, cu suplimente si regim special. In plus, daca vei dezvolta masa musculara, vei arde caloriile fara sa faci nimic. Nu vei consuma considerabil mai mult, dar dezvoltand muschi mai mari precum cei de pe coapse o sa arzi mai multe calorii.

O solutie pentru aceasta problema este sa adaugi macar doua antrenamente de forta la orarul saptamanal. Lucreaza grupele musculare conform antrenamentului si stabileste-ti o rutina. Daca nu preferi programele fitness, alege antrenament TRX, antrenament cu cabluri. Vei lucra cu greutatea corpului si iti vei tonifia bratele si coapsele in mod armonios.

Mananci mai mult decat realizezi

Caloriile se aduna usor. Asta o stim din propria experienta. Insa ceea ce pierdem din vedere sunt modurile in care ne “scapa” caloriile suplimentare. Poate ca rontaim la calculator snacks-uri si nu mai avem control asupra lor. Iar daca optam pentru sosuri pentru friptura, cele mai multe sosuri au zahar si ulei.

In plus, tindem sa consumam mai mult cand mancam produse dietetice. Chiar daca ciocolata fara zahar are cu 30% mai putine calorii, acest lucru nu inseamna ca nu se vor aduna caloriile daca o sa mananci 100 de grame.

Ai grija sa nu mananci din farfurii mari. O sa ai tendinta sa iti tot adaugi mancare in bol pentru ca pare gol. Drept urmare, iti vei pune si mai multa mancare in farfurie. Asadar, e mai bine sa folosesti farfurii mici si mai putin aprinse la culoare. Se pare ca farfuriile colorate puternic influenteaza cantitatea de mancare consumata.

Te infometezi in mod constant

Chiar daca ai impresia ca regula celui mai mic numar de calorii este adevarata, nu face decat sa iti faca rau. Studiile ne arata ca atunci cand ne infometam, ajungem de fapt sa ne ingrasam pentru ca organismul “crede” ca va fi infometat. Aceast lucru determina ingrasarea prin incetinirea metabolismului. Nutritionistii recomanda sa ai mese dese si scazute ca si continut caloric, dar sa nu te infometezi.

Totusi, exista practica postului intermitent, care se pare ca ar putea avea beneficii pentru sanatate si silueta. Insa aceasta presupune o infometare controlata si limitata, de 6-12 ore sau mai mult, depinzand de caz. Daca ai de gand sa practici postul intermitent, cere parerea unui specialist.

Sari peste micul dejun sau consumi sucuri

Atunci cand nu mancam, ceea ce se va intampla este ca vom compensa la urmatoarea masa. Asadar, consumul micului dejun tine de obisnuinta. Oamenii nu se nasc neputand sa manance la prima masa a zilei. Ca sa te obisnuiesti cu micul dejun, incepe prin a manca foarte putin. Si daca mesteci o lingura de seminte sau mananci un ou, este bine pentru inceput.

Cu toate acestea, e bine sa nu inlocuiesti micul dejun cu suc de fructe. Chiar daca e proaspat stors, acestuia ii lipsesc fibrele din pulpa fructelor. E de preferat sa mananci fructul integral. In plus, actul masticatiei contribuie la satietate. De aceea, daca ai ocazia sa mananci, e mai bine decat sa bei.

(sursa foto: Posta Magazine)

Distribuie acum