Caută
Camerele de escapada – amuzament si deductie

Camerele de escapada – amuzament si deductie

Imagineaza-ti un weekend tipic: esti la finalul programului de lucru si in sfarsit ai timp si pentru tine. Iti doresti o deconectare completa de griji, dar nu ai suficient timp si bani pentru a da o fuga la mare sau la munte. Ramane varianta cafenelelor si cluburilor. Dar ai mai facut toate aceste lucruri si nu mai e nimic interesant. Daca te regasesti deseori in aceasta situatie, e timpul sa apelezi la o camera de escapada.

Camerele de escapada sau escape room sunt noile atractii ce au la baza spiritul creativ si deductia. O camera de escapada este un spatiu special amenajat, axat pe identificarea indiciilor si dezvoltarea puterii de deductie. Tu si prietenii tai trebuie sa evadati din aceasta intr-o perioada de timp limitata. Este o adevarata aventura pe care o gasesti la doi pasi de tine, atata vreme cat locuiesti intr-un oras mai dezvoltat. Acestea au la baza diferite teme precum gasirea usii pentru eliberarea dintr-un laborator secret, solutionarea unei povesti misterioase, evadarea dintr-un submarin sau orice alta idee care te face partas la o aventura stiintifico-fantastica.

Conditiile participarii la aceste activitati de divertisment includ reguli de bun simt, precum si absenta problemelor psihologice de tipul claustrofobiei sau problemelor medicale precum astmul. Aceste incaperi sunt deseori amenajate in pivnite si unele au portiuni mai stramte pentru a se asemana cat mai mult cu decorul din povestea imaginata.

Totodata, e bine de stiut, ca daca nu este de la inceput precizat, camerele de escapada nu au la baza motive inspaimantatoare. Scopul acestora este sa te scufunde intr-o atmosfera de aventura si distractie, condimentata cu gandire critica si concentrare. Si toate acestea petrecandu-se prin identificarea si punerea cap la cap a indiciilor pentru a gasi iesirea in timp util. Asadar, nu exista niciun risc pentru persoanele mai tematoare sau pentru cei care nu se pot impaca cu senzatii de ingrozire sau frica.

Printre avantajele camerelor de escapada sunt incluse si: antrenarea gandirii critice, a deductiei si capacitatii de a emite solutii, a creativitatii si sporirii rezistentei la frustrare. O astfel de activitate de divertisment iti va permite sa iti dezvolti spiritul de echipa, sa inveti sa colaborezi si sa te bucuri impreuna cu colegii sau prietenii tai de succesul atins impreuna. In plus, reprezinta o activitate de socializare si cooperare pentru companiile corporatiste sau firmele tinere care doresc sa dezvolte relatii de colaborare intre angajati.

Camerele de escapada sunt optiunea ideala pentru un weekend diferit alaturi de prietenii tai. La finalul acestei experiente te vei alege cu antrenarea atentiei si vigilentei, petrecerea unor momente amuzante si provocatoare alaturi de echipa ta. In plus, vei invata nu doar cum sa evadezi din camera, ci si din propria monotonie care contamineaza deseori zilele libere. Ce poate fi mai placut decat entuziasmul unei activitati noi si satisfactia propriilor solutii de care sa te bucuri alaturi de echipa ta?

(sursa foto: Escape Room Enigmarium)

Distribuie acum