Caută
Petele maronii de dupa nastere. Cauze si remedii

Petele maronii de dupa nastere. Cauze si remedii

Intre cele mai inestetice “efecte secundare” cu care viitoarele mamici se confrunta in timpul sarcinii sunt petele de culoare maro de pe fata. Sunt inestetice si in multe cazuri nu dispar dupa nastere, ba chiar se agraveaza. Va prezentam in continuare cateva trucuri si sfaturi pentru prevenirea si indepartarea lor.

Statisticile spun ca jumatate din femeile gravide se confrunta in timpul sarcinii cu aparitia petelor maronii pe fata. In multe cazuri, acestea persista si dupa venirea pe lume a bebelusului. Ca si cum nu ar fi destul, mamicile constata adesea ca semnele inestetice se extind si culoarea lor e din ce in ce mai inchisa. In cele ce urmeaza veti regasi cateva dintre aceste cauze, dar si remedii pentru a scapa de petele maronii de dupa nastere.

Reactia la soare, favorizata de obiceiuri nesanatoase

In termeni medicali, afectiunea se numeste melasma. Este, de fapt, o hiperpigmentare a tenului, de cele mai multe ori ca reactie la razele solare.

Friteuze cu aer cald

Pregateste mancare prajita mult mai sanatoasa

Oferta aici

Procesul are cauze care tin de modificarea concentratiilor hormonale. Arata ca niste pete sau placi. Apar in jurul buzelor, pe frunte, pe obraji si uneori se extind si pe gat.

Cauzele tin de mostenirea genetica, de tipul pielii (apar mai ales la tenurile mai inchise). In principal, e vorba de expunerea excesiva la soare fara protectie si dezechilibre hormonale, cum sunt cele declansate de sarcina. Stresul, grasimea acumulata in corp, alcoolul, medicamentele nocive pentru ficat, hrana nesanatoasa accelereaza acest proces.

Petele maronii pot fi atenuate cu acid folic si creme de protectie solara

Desi nu sunt 100% tratabile, petele maronii pot fi atenuate pana aproape nu vor mai fi observate. Tratamentul presupune rabdare si mai multa grija in ceea ce priveste ingrijirea pielii.

Inainte de sarcina, se recomanda tratament cu acid folic si adoptarea unui stil de viata sanatos. De asemenea, gravida isi va aplica zilnic creme cu grad ridicat de protectie solara.

Remedii pentru curatarea petelor maronii: exfolieri si tratamente specializate

Daca petele maronii nu dispar dupa nastere, este timpul sa incepem un tratament pe termen lung. Nu se recomanda proceduri drastice si bruste de indepartare a lor. Riscam sa ne pomenim si cu leziuni pe fata.

haine si incaltaminte copii

Ce alegi pentru copilul tau ?

Putem incerca acasa exfolieri cu masti naturale din miere, ulei de masline si zat de cafea, altele pe baza de bicarbonat sau faina de malai. Alta solutie ar fi utilizarea de masti de exfoliere sau peeling cu produse cosmetice din farmacii sau de la supermarket.

Toate acestea pot sa atenueze foarte putin sau deloc petele mai grave. In acest caz este timpul sa apelam la serviciile unui cabinet specializat de cosmetica.

Specialistii va vor recomanda care este cea mai potrivita procedura de “curatare” a petelor care v-ar fi mai indicata. Puteti opta intre tratamente cu lumina intens pulsata (IPL), micro polish, mezoterapie depigmentanta, microdermabraziune, peeling cu substante ca alfahidroxiacizi sau acid tricloroacetic, tratamente cu laser sau cu oxigen hiperbaric.

Piele mai netede fara stres si mancare nesanatoasa in alimentatie

Nu in ultimul rand, se pot face tratamente cu Vitamina A, C sau E si cu antioxidanti pentru o pielea mai neteda si cu o coloratie uniforma.

Toate aceste proceduri se vor completa cu un stil de viata mai sanatos, cu mai multa apa, fibre si nutrienti in alimentatie. Se va evita pe cat posibil stresul.

Jucarii - papusi - lego - jocuri

La noi gasesti jucarii pentru toate varstele

Distribuie acum