Caută
Remedii naturale pentru stimularea lactatiei

Remedii naturale pentru stimularea lactatiei

Foarte multe mame sunt ingrijorate de cantitatea prea mica de lapte produs de organism dupa nastere. Stresul, metabolismul si alimentatia lor sunt doar cateva cauze ale fenomenului. Din fericire, in prezent ne sunt la indemana multe solutii de stimulare a lactatiei.

Alimentatia cu lapte matern a bebelusului este cea mai recomandata de specialisti, pentru cat mai multe luni de viata. Contine cea mai potrivita combinatie de nutrienti pentru organismul atat de sensibil si fragil al bebelusului. Practic, de acest proces depinde sanatatea si dezvoltarea lui de mai tarziu.

In compozitia laptelul matern intra chiar si cantitatea de apa de care are nevoie cel mic, asa incat nu mai este nevoie de hidratare suplimentara in lunile cu pricina. Corpul mamei produce cea mai indicata combinatie de nutrienti necesari digestiei bebelusului, atat in privinta proteinelor si glucidelor, cat si a grasimilor, vitaminelor si mineralelor. Este, cu alte cuvinte, alimentul perfect.

Alaptarea bebelusului la cerere este indicata

Pentru pastrearea unui flux optim de lapte matern, se recomanda respectarea constanta a catorva reguli. Alaptarea cat mai frecventa, la “cererea” celui mic se impune mai ales in primele zile de viata. Asezarea lui corecta este urmatoarea regula. Pozitia clasica de hranire ar fi cu barbia atingand sanul si gura pe mamelon. Mama il va tine cu o mana, iar cu cea libera il va ajuta sa se mentina in aceasta pozitie, cea mai optima pentru hranire.

Nu ezitati sa cereti sfatul specialistilor in lactatie

La fiecare hranire este obligatorie folosirea egala a ambilor sani. Masarea acestora si golirea sistematica cu o pompa sunt si ele metode de activare a producerii de lapte.

Este importanta mentinerea un stil de viata sanatos, cu somn, hidratare si evitarea stresului. La nevoie, este indicat sa apelati si la un specialist in lactatie, mai ales ca aceasta optiune este din ce in ce mai accesibila si in tara noastra.

Lapte mai mult si mai bun, cu ceai de chimen

Daca aceste masuri nu au succesul pe care vi-l doriti, puteti incepe sa consumati ceaiuri care au ca efect stimularea lactatiei. Ceaiul de chimen este cel mai popular. La fiecare cana de ceai se folosesc una sau doua lingurite de chimen. Apa clocotita este turnata peste seminte, dupa care se lasa la infuzat 3-5 minute. Este un produs foarte eficient, insa nu e recomandat sa beti mai mult de doua cani la 24 de ore.

Pe langa cresterea cantitatii de lapte secretat, va fi imbunatatita si calitatea acestuia.

Feniculul calmeaza si afectiunile digestive

Ceaiul de fenicul are o multime de proprietati benefice organismului feminin. Intre altele, regleaza productia de estrogen (hormon responsabil cu dezvoltarea caracterelor feminine), capacitatea de conceptie, dar si sarcina si alaptarea.

Consumat in primele saptamani de dupa nastere, regleaza problemele digestive si creste cantitatea de lapte produsa de organismul matern. Recomandarea este sa se bea intre doua si patru cani in fiecare zi.

Remedii pentru stimularea lactatiei sub forma de ceai sau capsule

Un efect similar il au si semintele de anason, dar si cele de cimbrisor, frunzele de menta sau melisa. Aceste infuzii au si rolul de a calma digestia celui mic si a-l proteja de atat de neplacutele colici. Multe din aceste plante au arome extrem de puternice, fiind apreciate si sub forma de condimente.

Daca ceaiurile sunt prea tari pentru a fi baute atat de frecvent, remediile pentru stimularea lactatiei pot fi consumate si sub forma de capsule sau comprimate. Acestea se afla in mod curent in oferta magazinelor cu produse naturiste.

Orice ati alege pentru ca organismul sa produca mai mult lapte, informati-va temeinic despre efecte si utilizare si nu ezitati sa cereti si sfatul unui specialist.

Distribuie acum