Caută
Festivalul Anonimul 2017. Filme si invitati

Festivalul Anonimul 2017. Filme si invitati

Cea de-a 14-a editie a Festivalului Independent de Film Anonimul are loc la Sfantu Gheorghe intre 7 si 13 august 2017. Promite, ca in fiecare an, multe filme si evenimente interesante. Aceasta editie a festivalului  va fi gazduita de cadrul natural unic al Deltei Dunarii.

Invitatul special al editiei va fi Michel Franco, regizor mexican distins cu Premiul Juriului Un Certain Regard la Cannes 2017 pentru “April’s Daughter”. De asemenea si Premiul pentru scenariu la Cannes 2015 pentru filmul “Chronic”. Publicul festivalier va avea parte de proiectii cu toate productiile regizate de Franco, urmate de fiecare data de sesiuni de intrebari si raspunsuri. Filmele din cadrul Competitiilor de lungmetraj si scurtmetraj vor fi prezentate alaturi de un amplu program de filme romanesti.

Proiectii in premiera cu “Marita”

Unul dintre filmele din concurs este “Marita”, in regia lui Cristi Iftime. A fost premiat cu Marele Premiu al Juriului FEDEORA pentru Cel mai bun film din Competitia East of the West, Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary 2017. In cinematografele romanesti, productia va rula din decembrie. Alte productii care se vor “intrece” pentru Trofeul “Anonimul” vin din tari cum ar fi Sri Lanka, Norvegia, Israel, Norvegia, Olanda, India sau Columbia.

Filme premiate

Regizorii din concurs au la activ premii cum ar fi Premiul Publicului pentru Cel mai bun lungmetraj la Venice International Film Critics’ Week, 2016 (detinut de Los Nadie/ The Nobodies, in regia lui Juan Sebastian Mesa din Columbia). Premiul Movie Zone al Dutch Youth Jury al Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam 2017  a fost castigat de Quality Time, in regia olandezului Daan Bakker. Un film interesant se anunta a fi “Burning Birds”, regizat de Sanjeewa Pushpakumara din Sri Lanka. Tema productiei este povestea unei femei care a ramas vaduva si a greutatilor cresterii celor opt copii.

Concerte

Din programul acestei editii nu vor lipsi concertele. Vor evolua artisti ca Aeon Blank (trupa de rock alternativ din Bucuresti), cvartetul de muzica clasica Pontica, The Amsterdams (formatie de indie rock din Bucuresti). Artistul roman Gojira este cap de afis al evenimentelor muzicale de la Anonimul.

Proiectiile din timpul zilei, doar pentru invitati

Evenimentele din cadrul Festivalului international de Film Anonimul se vor desfasura in doua locatii invecinate din Sfantu Gheorghe. Mai exact, in timpul zilei filmele sunt proiectate in salile Complexului Cinema din Green Village. Intrarea se face pe baza de invitatii. Acestea se distribuie la Info Point-ul anonimul (amplasat in Dolphin Camping), in limita locurilor disponibile.

Intrare libera la filmele din camping

In timpul noptii (incepand cu ora 20.45) toate filmele din festival se proiecteaza in camping, pe un ecran gigant, in aer liber. Intrarea la toate aceste proiectii este libera. Tot aici va avea loc si Gala de Inchidere a editiei 2017. Momentul este programat pentru seara zilei de 12 august, de la ora 22. Urmeaza de la 22.30 proiectia filmului “Capace”, in regia lui Sorin Marin si a lui Tudor Seichea Marin. Totul se va incheia cu un concert Gojira care va incepe la miezul noptii si va fi urmat de o proiectie a filmelor castigatoare.

Evenimentul este organizat de Fundatia Anonimul si Asociatia FAMart. Este co-finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Centrul National al Cinematografiei, Administratia Fondului Cultural National. De asemenea, de Uniunea Cineastilor din Romania si Consiliul Judetean Tulcea.

(sursa foto: Feeder)

Distribuie acum