Caută
Tenorul Andrea Bocelli va avea un concert in premiera la Cluj

Tenorul Andrea Bocelli – concert in premiera la Cluj

Cine nu a ascultat cu drag piesa Time to say goodbye, lansata cu atat succes cu ani in urma de Andrea Bocceli alaturi de Sarah Brighman? Aceasta, dar si alte creatii minunate din repertoriul faimosului tenor vor putea fi ascultate live pe Cluj Arena, unde va sustine un concert in 25 iunie. O alta premiera a evenimentului este participarea la spectacol a lui Gheorghe Zamfir.

Concertul de la Cluj le va oferi fanilor lui Bocelli mai intai piese din repertoriul de opera a artistului, precum si interpretari speciale ale hiturilor care l-au facut celebru in toata lumea. In partea a doua a evenimentului, tenorul italian va interpreta cantece de pe cele mai recente albume ale sale, Cinema si Romanza – A 20-a Editie Aniversară.

Gheorghe Zamfir va canta cu naiul sau fermecat la acest concert, alaturandu-se celorlalte nume rasunatoare de pe afisul evenimentului: Andrea Griminelli (unul dintre cei mai apreciati flautisti ai momentului), Ilaria Della Bidia, cantareata de opera Elisa Balbo sau pianista  Elizabeth Sobart.

Nascut intr-o familie de fermieri, Andrea Bocceli a inceput sa studieze instrumente ca pianul, flautul, saxofonul, trompeta, harta, chitara sau chiar tobele inca din primi ani ai copilarie. La 12 ani, o lovitura la cap in timpul unui meci de fotbal il va face sa isi piarda vederea. In acelasi an devine castigatorul competitiei muzicale Margherita d’Oro din Viareggio, cu interpretarea piesei O sole mio.

Dupa absolvirea scolii, urmeaza dreptul la Universitatea din Pisa, ajunge doctor in avocatura si practica aceasta meserie pentru o vreme. Se intretine cantand prin localuri si studiaza cu tenorul italian Franco Corelli. Vocea si interpretarea sa minunata a fost elogiata de Luciano Pavarotti in urma participarii la albumul Miserere al lui Zucchero.

Consacrarea lui Andrea Bocelli a venit in 1994, cand castiga festivalul Sanremo cu piesa Il mare calmo della sera, Tot aici isi lanseaza si cel mai rasunator hit, Con te partiró, inregistat ulterior si in varianta Time to say goodbye, alaturi de soprana engleza Sarah Brighman. Faima sa a cuprins intreaga lume dupa lansarea albumului Romanza, in 1997, care i-a adus numeroase premii de prestigiu, cum ar fi  premiul ECHO pentru Cel mai bun single al anului 1997, iar in luna septembrie a aceluiasi an a cantat pentru Papa Ioan Paul al II-lea. Revista People l-a mentionat in 1998 printre 50 cei mai frumosi oameni din lume. A inregistrat numeroase albume de studio, a interpretat in duet cu vedete ca Celine Dion (The Prayer), Gianna Nannini (Ama credi e vai), Christina Aguilera („Somos Novios/It’s Impossible), Laura Pausini (Vive Ya), Mary J. Blige (Bridge over Troubled Water), Jennifer Lopez (Quizas, Quizas, Quizas), Nelly Furtado (Corcovado – Quite Nights Of Quiet Stars sau  Nicole Scherzinger (No Lorres por mi Argentina).

Tenorul va sustine doua concerte in Romania in luna iunie, primul fiind programat la Bucuresti, cu trei zile inantea celui de la Cluj. Organizatorii precizeaza ca show-urile vor fi insotite de “decoruri şi aranjamente speciale îmbinate perfect pentru a aduce publicului o experienţă unică în viaţă care combină simplicitatea şi eleganţa muzicii clasice cu forţa captivantă a tehnologiei moderne”.

Publicul are la dispozitie sase categorii de bilete pentru concertul Andrea Bocelli : Magenta 5, Magenta 4, Magenta 3, Magenta 2, Magenta 1 sau Magenta VIP, la preturi intre 250 si 950 lei pentru concertul din Bucuresti, iar pentru cel de la Cluj intre 145 si 675 lei.

Turneul „Andrea Bocelli World Tour 2017” se deruleaza din 11 februarie si va trece prin peste 18 ţări. Bucurestiul și Clujul se adauga, astfel, pe o lista care mai cuprinde orase ca  Atlanta, Miami, Oslo, Copenhaga, Stockholm, Lisabona, Helsinki, Graz, Linz, Kiev, Amsterdam, Bratislava sau Budapesta.

Distribuie acum