Caută
Premiera la Cluj: Sting va sustine un concert in octombrie, la Sala Polivalenta

Premiera la Cluj: Sting va sustine un concert in octombrie, la Sala Polivalenta

Este oficial! Turneul mondial Sting – 57Th & 9Th, cu concerte sold out in America de Sud, Europa sau America de Nord va poposi si la Cluj. Artistul va canta pentru prima data in orasul de la poalele Feleacului si, totodata, in Transilvania.

Turneul de promovare a albumului cu inflente rock  “57Th & 9Th” a demarat in februarie. Deja a “bifat” mai bine de 50 de orase din Asia, Europa, America Centrala si de Sud. Acesta ii are ca protagonisti, alaturi de Sting, pe chitaristul Dominic Miller, vechi colaborator al artistului, pe tobosarul Josh Freese si Rufus Miller (chitara). In calitate de invitati speciali, iau parte la cantari Joe Sumner si acordeonistul Percy Cardona (The Last Bandoleros). Toate au avut parte de recenzii elogioase din partea presei de specialitate.

“Esenta show-urilor puse in scena de Sting sta in talentul sau remarcabil de compozitor, in melodiile pieselor sale extrem de fluide, in ritmurile indraznete si in versurile pline de semnificatii pe care le livreaza cu maiestria unui adevarat magician al muzicii, care pare sa obtina cel mai autentic sentiment de implinire doar atunci cand pune in scena un spectacol conceput si realizat la cel mai inalt nivel de profesionalism. Acest spectacol merita medalia de onoare!”, titreaza ziarul The Telegraph din Marea Britanie, citat de organizatori.

Concertul de la Cluj va fi organizat de catre cei de la Emagic, care au anuntat data si coordonatele principale ale manifestarii. Sting va canta la Sala Polivalenta in 17 octombrie 2017 piese de pe noul album, dar si hit-uri iubite de fanii din toata lumea. Vei putea sa asculti piese precum “Englishman In New York”, “Fragile”, “I Can’t Stop Thinking About You” sau “Shape of my heart”.

Noul material discografic a fost inregistrat in noiembrie 2016 si este cel de-al 12-lea din cariera artistului. Originar din Newscastle, Marea Britanie, Sting este compozitor, actor, autor si activist. In 1977 a pus bazele trupei The Police, alaturi de Steward Copeland si Andy Summers. Trupa a lansat cinci albume de studio, a castigat sase premii Grammy si doua Brit, si a fost inclusa in The Rock and Roll Hall of Fame in 2003. Artistul a mai fost distins cu alte 10 premii Grammy, 2 trofee Brit, 1 Golden Globe, 1 Emmy, 4 nominalizari la Oscar, 1 la premiile Tony. Albumele sale s-au vandut in aproape 100 de milioane de exemplare.

Sting este cunoscut si ca activist, mai ales datorita sprijinirii organizatiilor care militeaza pentru drepturile omului. Rainforest Fund, Amnesty International si Live Aid sunt considerate reflexii ale creatiei sale artistice. Impreuna cu Trudie Styler, sotia sa, Sting a pus bazele Rainforest Fund in 1989 pentru a proteja padurile tropicale si populatiile indigene din zona. Nu mai putin de 18 concerte au fost sustinute special pentru strangerea de fonduri si constientizarea asupra resurselor planetei aflate in pericol.  Rainforest Fund are in prezent o retea de organizatii interconectate in peste 20 de tari de pe trei continente.

Biletele pentru concertul de la Cluj s-au pus in vanzare din 15 iunie 2017, pe siteul eventim.ro.

(sursa foto: Cluj Capitala)

Distribuie acum