Caută
Incepe ARTmania Festival 2017! Ce artisti canta in Piata Mare din Sibiu

Incepe ARTmania Festival 2017! Ce artisti canta in Piata Mare din Sibiu

Iubitorii rock-ului si nu numai sunt asteptati in ultimul weekend al lunii iulie la Sibiu. Piata Mare a frumosului oras va gazdui concerte asteptate cu sufletul la gura de fanii Tarjei Turunen, dar si ai trupelor Lacuna Coil, Devin Townsend Project si multi altii.

Cea de-a 12-a editie a festivalului va avea loc intre 28 si 29 iulie. Biletul pentru o zi costa 140 de lei, iar pentru ambele zile 230 de lei.

Tarja revine la Sibiu cu un album nou

Dupa exact 10 ani de la primul concert sustinut alaturi de Nightwish 2007, anul in care Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana, Tarja Turunen este cap de afis la Artmania 2017.

“Regina rock-ului simfonic si-a sedus publicul cu o voce incredibila, ampla si grandioasa, a stralucit intr-un extraordinar duet cu Alice Cooper sau alaturi de legendarii Scorpions, a castigat discuri de aur si platina pentru vanzari in tarile nordice si in spatiul germanic si este considerata cea mai buna cantareata crossover din Europa si una dintre cele mai bune cantarete ale lumii. Vorbeste cinci limbi straine, uraste paianjenii, adora vinul rosu, citeste, viseaza si mediteaza”, precizeaza organizatorii Artmania.

Recitalul face parte din turneul “The Shadow Show”, prin care isi promoveaza cel mai recent album. Acesta se numeste “The Shadow Self” si a fost lansat in august 2016. Concertul de la Sibiu este programat sambata, 29 iulie 2017.

Eroii rockului simfonic din Europa

Artistii germani de la Beyound The Black, alt nume important de pe afisul editiei, sunt considerati eroi ai rock-ului simfonic european. S-au facut remarcati la scurt timp de la lansare si se afla in fruntea topurilor din Germania si Austria.

“Beyond the Black sunt varf de lance in muzica metal germana, spune critica, estimand ca cel mai recent album al lor, “Lost in Forever”, este o incredibila demonstratie de virtuozitate, o explozie de sensibilitate creativa, un sound complex, incununat de vocea incredibila a vocalului Jennifer Haben”, declara organizatorii festivalului de la Sibiu.

You Me At Six isi promoveaza cel mai nou album

Li se adauga englezii de la You Me At Six. Ei se afla intr-un turneu mondial de promovare a albumului “Night People”. Este un album “colorat, cu tonuri mai sumbre, mai apăsătoare, pigmentate cu nuanțe mult mai senine, pop rock, hard rock și chiar rock’n’roll, poate și ceva influențe din legendarii lumii”.

Muzica din “Resident Evil: Apocalypse!”, live la Sibiu

Intre artistii de pe afisul de vineri, 28 iulie 2017 se numara Devin Townsend Project, descrisi ca “un zid de sunet, a la Frank Zappa”. Italienii din trupa Lacuna Coil sunt cunoscuti pentru coloana sonora din filmul “Resident Evil: Apocalypse!”. Este intre cele mai apreciate trupe de Rock din Italia, unica pentru “o estetica gotica, atat muzicala, cat si vizuala, dar si pe armonii care pun voci in contrast sau pe riff-uri adanci de chitara”. Alte trupe din festival sunt Walkways (Israel), Riverside (Polonia) sau Coma (Romania).

ARTmania incurajeaza implicarea civica si sociala

Festivalul ARTmania din acest an are loc sub egida “Take a Stand”. Mai exact e o campanie de incurajare a implicarii civice si a coeziunii sociale, plus o declaratie pentru apararea valorilor europene. Initiativa apartine Yourope, asociatie la care ARTmania este unul din cele 90 de festivaluri europene afiliate. Programul mai include expozitii, workshop-uri si alte evenimente dedicate artelor frumoase.

(sursa foto: Arhivamea)

Distribuie acum