Caută
Maramures Balloon Fiesta, sesiuni de zbor cu balonul cu aer cald

Maramures Balloon Fiesta, sesiuni de zbor cu balonul cu aer cald

Aeroportul International Maramures va gazdui intre 28 septembrie si 1 octombrie  2017 cel mai mare festival cu baloane de aer cald din Romania. Se numeste Maramures Balloon Fiesta si are ca scop, dupa cum au anuntat organizatorii, promovarea acestei zone a tarii ca destinatie turistica.

Evenimentul este supranumit “Festivalul bucuriei” si este organizat de Asociatia Sens, cu sprijinul Consiliului Judetean Maramures.

Maramures Balloon Fiesta va asteapta la sesiuni de zbor cu balonul cu aer cald

„Evenimentul va cuprinde trei zile cu sase sesiuni de zbor cu balonul cu aer cald, zboruri captive, sesiuni de night glow, activitati artistice, petreceri cu tematica maramureseana, expozitii tematice si alte activitati de interes pentru turisti si participanti. Ne dorim ca toti oaspetii care vor vizita Maramuresul pe durata acestui indragit sport sa remarce frumusetea locurilor noastre si sa simta ospitalitatea localnicilor”, a declarat Gabriel Zetea, presedintele institutiei.

„Maramures Balloon Fiesta este un eveniment international care promoveaza frumusetea si valorile culturale ale Maramuresului. Este organizat pentru maramureseni, dar si pentru romanii de pretutindeni, pentru turistii si vizitatorii straini, evolutia acestor impresionante aparate de zbor fiind un spectacol vizual de exceptie care nu se intalneste oriunde”, a declarat Loredana Ionescu, presedinte al asociatiei.

Zboruri ancorate si cu parapanta la Maramures Ballon Fiesta

Maramures Balloon Fiesta 2017 va avea loc in ultimul sfarsit de saptamana al lunii septembrie. S-au inscris in competitie 25 de echipaje din Romania, dar si din alte tari europene. Acestea vor executa, intre altele, sase sesiuni de zbor liber. Programul include si zboruri ancorate sau cu parapanta, precum si activitati distractive pentru cei mici. Nu vor lipsi targurile mestesugaresti si programele artistice. Un loc special in cadrul activitatilor il ocupa festivalul traditional care va fi organizat cu aceasta ocazie in spatiul rezervat manifestarilor.

Intrarea este libera la toate activitatile.

Ioan Istrate, initiatorul proiectului Maramures Balloon Fiesta

Editiile anterioare au reunit 61 de echipe din aproximativ 30 de tari din Europa si peste 1.000 de zboruri. Intre acestea s-au numarat Anglia, Olanda, Belgia, Ucraina, Lituania, Letonia, Polonia, Austria, Rusia, Ungaria, Moldova sau Romania.

Ideea de a pune pe roate proiectul Maramures Balloon Fiesta a luat nastere in anul 2010. Cel care avea sa devina initiatorul acestuia Ioan Istrate, a zburat atunci pentru prima data cu balonul cu aer cald in Maramures si s-a declarat apoi indragostit de acest tinut. A decis sa puna pe harta turismului romanesc un festival al baloanelor cu aer cald.

Primele trei editii s-au desfasurat in tot atatia ani consecutivi. In 2013, de exemplu, au participat la concurs 20 de echipaje din noua tari. A fost editia care a inaugurat si o componenta sociala. Mai exact, o parte din incasari au fost donate pentru ca o fetita sa poata locui in conditii decente si sa poata merge la scoala.

„O experienta pe care TREBUIE sa o traiesti”

“Un zbor cu balonul e ceva unic. E atat de spectaculos sa te afli in aer, intr-o nacela deschisa, sa simti vantul jucandu-ti-se prin par, linistea cerului umplandu-ti sufletul, intrerupta doar de sunetul atat de placut al arzatoarelor… Este, clar, o experienta pe care TREBUIE sa o traiesti. Sa simti balonul desprinzandu-se de pamant, lasand in urma griji, probleme, imbratisand lumea senina si golita de urat a cerului, sa-ti umpli plamanii cu aerul pur si tare al inaltimilor, sa-ti bucuri sufletul cu frumusetile privelistilor ce ti se infatiseaza inaintea ochilor, in orice directie ai privi”, spuneau organizatorii dupa primele editii.

Distribuie acum