Caută
Corul Armatei Rosii va sustine in noiembrie un concert memorabil la Bucuresti

Corul Armatei Rosii va sustine in noiembrie un concert memorabil la Bucuresti

The Red Army Choir – Ansamblul Alexandrov va sustine vineri, 17 noiembrie, un show deosebit la Sala Palatului. Este vorba de spectacolul „The Great Revival”, renasterea de dupa accidentul aviatic de anul trecut in care si-au pierdut viata 64 de membri. Artistii au pregatit un repertoriu integral rusesc, iar evenimentul este dedicat in memoria tuturor membrilor disparuti in tragicul eveniment.

Spectacolul Corului Armatei Rosii la Sala Palatului din Bucuresti in noua componenta va avea loc vineri, 17 noiembrie, de la ora 20. Show-ul a fost intitulat „The Great Revival” si promite sa impresioneze cu momente de dansuri autentice si garderoba somptuoasa si impresionanta. Vor evolua aproximativ 120 de artisti oferind publicului ocazia de a asculta piese faimoase cum ar fi Ochi Cernye sau Kalinka.

The Red Army Choir face istorie din 1939

O adevarata legenda in randul iubitorii muzicii interpretate de ansambluri corale, Corul Armatei Rosii  are sediu chiar langa faimoasa Piata Rosie de la Moscova. A devenit faimos datorita concertelor fabuloase care cuceresc publicul de multe decenii. De exemplu, peste 250 de show-uri in fiecare an erau sustinute in toate colturile lumii de catre artistii militari, in perioada in care era condus de dirijorul Viktor Eliseev.

Ansamblul numara constant peste 300 de muzicieni, solisti, dansatori, instrumentisti, coregrafi sau dirijori. Istoria Corului Armatei Rosii a inceput in 1939 si a depasit cu mult granitele fostei Uniuni Sovietice.

Concerte memorabile, in momente cheie

Artistii rusi au sustinut concerte extraordinare in momente istorice importante. De pilda, la finalul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, in 1948 Corul Armatei Rosii Alexandrov a cantat in Berlinul devastat de lupte. A reunit nu mai putin de 30.000 de spectatori. A fost un adevarat turneu de concerte pentru pace care a poposit in acei ani si la Praga, Bratislava, Kosice, Dresda sau Leipzig.

In anul 1990, ansamblul a participat la concertul “The Wall” al lui Roger Waters. Artistii rusi au sarbatorit caderea Zidului Berlinului cu un cantec intitulat “Aduceti baietii inapoi acasa”. De altfel, grupul a devenit parte a culturii pop dupa concertul sustinut in 1993 alaturi de trupa Leningrad Cowboys in Helsinki, Finlanda, in fata a 70.000 spectatori extaziati.

Clipurile inregistrate la concerte au strans milioane de Like-uri.

64 de membri ai corului au pierit in catastrofa aviatica de la Soci

Anul trecut, o stire tragica care ii avea in prim plan pe artistii ansamblului coral a facut inconjorul planetei.

In 25 decembrie 2016, chiar de Craciun, un avion cu 92 de pasageri care zbura spre Siria s-a prabusit in Marea Neagra. Intre cei disparuti erau nu mai putin de 64 de membri ai corului. Intre acestia, Valeri Khalikov, director si dirijor al ansamblului. Cei ramasi au decis sa mearga mai departe. A inceput astfel o uriasa campanie de selectie a unor noi artisti. Totul a durat saptamani in sir si a atras mii de muzicieni dornici sa faca parte din celebrul cor.

Iata un clip cu piese romanesti interpretate de artistii rusi, filmat la concertul pe care ansambul coral l-a sustinut inainte de catastrofa aviatica din decembrie 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=9L9jsJivZsA

Cel mai mare ansamblu artistic din Rusia

“Infiintat in 1928, Alexandrov este cel mai mare ansamblu artistic din Rusia. Corul este recunoscut pentru interpretarile sale muzicale academice intr-o maniera fina si eleganta, plina de emotie, arta si inzestrare vocala. Ansamblul combina cu succes instrumentele populare rusesti (donara, balalaica si acordeonul cu butoane) cu instrumentele de suflat din metal si lemn.

Pana in prezent, corul a lansat peste 150 de albume si aproximativ 100 de materiale live. „Kalinka”, „The Sacred War”, „Katyusha” si „Ave Maria” se numara printre cele mai cunoscute piese interpretate de ansamblu. De-a lungul anilor, grupul a colaborat cu mai multi artisti de renume, printre care si: David Foster, Jean-Jacques Goldman si Steve Barakatt”, precizeaza organizatorii, cei de la Asociația Culturala Mall 4 Art.

Ascultati un mars militar interpretat de The Red Army Choir – Ansamblul Alexandrov:

https://www.youtube.com/watch?v=58zBtBI5G2U

Cat costa biletele la  „The Great Revival”

Biletele pentru show-ul „The Great Revival” de la Sala Palatului din Bucuresti sunt puse in vanzare in reteaua Eventim, sau, online, pe eventim.ro.

Exista mai multe categorii de pret, in functie de pozitionarea locurilor in sala de spectacole. Biletele VIP costa 250 de lei, cele la Categoria I se vand cu 200 de lei, la Categoria II cu 150 de lei. Biletele de la categoria a III-a pot fi cumparate cu 100 de lei.

(sursa foto: The Duran)

Distribuie acum