Caută
Festivalul Dilema Veche, in curand la Alba Iulia

Festivalul Dilema Veche, in curand la Alba Iulia

Frumoasa cetate din Alba Iulia va gazdui intre 25 si 27 august 2017 o noua editie a Festivalului Dilema Veche, prilej de reuniune a unor nume importante ale culturii romane, dar si de recitaluri, concerte, ceremonii si spectacole.

La fel ca in fiecare an, cultura si arta sunt celebrate in Cetatea Alba Carolina in ultimul sfarsit de saptamana al lunii august.

Manifestarea incepe vineri, 25 august 2017, la ora 18, cu Garda Romana care se prezinta la Poarta a IV-a a edificiului. Urmeaza o conferinta cu rol inaugural. Se numeste “Arta si banii” si va fi sustinuta de Ioan Holender si Constantin Chiriac. Discutiile vor fi moderate de Sever Voinescu. Programul continua cu un recital al baritonului Liviu Holender, alaturi de pianista Fiona Pollak, la catedrala romano-catolica.

Spectacole de percutie si opera la Festivalul Dilema Veche

De la ora 21 va incepe un recital al lui Zoli Toth, fost component al trupei Sistem. De aceasta data, vedeta va prezenta la Alba Iulia proiectul Senzatii 2017. Curtea unitatii militare din apropiere va gazdui apoi spectacolul „World Music Alba Community“ – Mihai Nenita Free Experience. De la ora 1 este programat New wave Art party – Tourette Roulette, in localul Framm’s.

Pe tot parcursul zilei de sambata, 26 august, locatia va fi gazda Cetatii Copiilor. Scriitoarea Gabriela Caraman Fotea isi va lansa de la ora 10 in Framm’s cartea “Maestrul”.

Participantii la Festivalul Dilema Veche pot sa asiste de la 12 la ceremonia schimbului de garda in cetate. Vor mai avea loc apoi momente cum ar fi “Cafeneaua cu dileme” sau conferinta „Patrimoniul intre afirmare si asumare“. Participa Caroline D’assay, Peter Aiers, Irina Iamandescu, moderator Ovidiu Nahoi. Este anuntata chiar si o sedinta de redactie a Dilemei Vechi.

Ovidiu Lipan Tandarica, invitat la Alba Iulia

De la 19.30 incep spectacolele: Estas Tonne Music – Reviving Water, Spectacol Sopranos Classicomedy via Tel Aviv – Alba Iulia all inclusive by Nansi Brandes & Orchestra Simfonica Bucuresti. Invitati speciali vor fi Ovidiu Lipan Tandarica si Iulian Vrabete. Va urma alt show, numit Sabrina Romero (rumba catalana/flamenco). Seara se incheie tot la Framm’s, cu New wave Art party – Jurjak.

Festival cu tobe din Japonia si blues

Vor mai avea loc lecturi cu autori contemporani si workshopul „Internal Flight“ – Estas Tonne. Totul se va incheia cu spectacolele Yamato, The drummers of Japan si un recital George Baicea Blues Band Official. De asemenea, la Framm’s va avea loc de la ora 1 New wave Art party – Harlequin_Jack & NoruNegru. Intrarea la evenimente va fi gratuita.

Intre evenimentele de duminica se numara Clubul Ambasadorilor nostri: „Orient Express: luxul unei gari?“, cu invitati din Finlanda, Croatia, Bulgaria, Austria, Slovenia si Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu. Discutiile vor fi moderate de Andrei Manolescu. De la ora 14, Ovidiu Nahoi va modera evenimentul Dialog cu cetatenii – conferinta in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romani, cu participarea ES Angela Cristea si Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu.

(sursa foto: Dilema Veche)

Distribuie acum