Caută
Nopti cu filme horror si fantasy la Biertan

Nopti cu filme horror si fantasy la Biertan

Cadrul magic al Biertanului va gazdui intre 10 si 13 august 2017 cea de-a sasea editie a Festivalului de Film Horror & Fantastic Luna Plina. Fanii acestui gen cinematografic vor avea parte de filme de toate tipurile genului. De povesti create dupa intamplari reale, slasher, found footage, pana la criminali dezaxaţi fantome si chiar exorcizări.

In fiecare zi de festival, vor avea loc proiectii care incep de la ora 14 si tin pana dupa miezul noptii.

“Pentru ca orice experienta horror care se respecta are la baza macar o legenda urbana, anul acesta ne vom convinge ca fantomele din Transilvania sunt mari amatoare de povesti de groaza la lumina focului. Drept urmare, vineri si sambata, de la ora 23.00, la terasa „La tarus” se intampla prima editie de „Foc si groaza”: oaspetii Luna Plina vor putea lua legatura cu spiritele celor disparuti si le vor afla povestile. Conversatiile se vor purta in jurul unui foc de tabara, printr-un intermediar-povestitor despre care se spune ca seamana leit cu Silviu Gherman, dar se prezinta ca Sebastian Fatu si este unul dintre cei mai blajini si inclusivi parlamentari cu lumea de dincolo”, au anuntat organizatorii.

Escape Rooms la Biertan

Nu va lipsi competitia Ghost Hunt 2017. Echipele participante vor dezlega coduri, vor raspunde la ghicitori si vor crea magie. De asemenea, in prima zi de festival doua jocuri tip escape rooms isi deschid portile. E vorba de The Dungeon si Escape my Room.

Programul festivalului are si cateva momente interesante care se vor petrece la lumina soarelui. Este vorba de ateliere fantastice, un targ de produse traditionale si handmade si petreceri. Pensiunile din zona Biertanului sunt pregatite sa isi primeasca oaspetii. La fel si campingul amenajat cu acest prilej.

Armand Assante joaca in filmul turnat la Biertan

In seara de 11 august, este anuntata pentru ora 21 proiectia speciala a filmului „The Wanderers”, filmat la Biertan. Regia este semnata de Dragoş Buliga. Filmarile au avut loc la Biertan, iar rolul principal e interpretat de Armand Assante. “Nu e un film clasic cu vampiri, intoarce asta pe dos”, a declarat actorul la TIFF, cu ocazia premierei filmului la Cluj. Mai joaca in “The Wanderers” actorul israelian Lior Ashkernazi, alaturi de Razvan Vasilescu şi Raluca Aprodu.

Un alt eveniment de neratat este cine-concertul CelloFun feat. Irina Margareta Nistor– „Femeia in Luna” (Germania, 1929), in regia Fritz Lang. Va avea loc sambata, 12 august de la ora 21, la Gradina Melies. Participantii la festival vor putea inchiria biciclete pentru a lua parte la excursii fantastice prin satele saseşti. Primul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror şi fantastic, Festivalul Filmului Horror & Fantastic – Luna Plina se desfasoara anual, din 2012 , in organizarea Asociatiei pentru Promovarea Filmului Romanesc.

(sursa foto: HyperFlash)

Distribuie acum