Hreanul nu arata prea apetisant si nici nu face parte din alimentele pe care le consumam in mod traditional. Si totusi, radacina de hrean poate sa faca diferenta intr-un meniu. Are un gust iute patrunzator, ne poate desfunda, la propriu, caile respiratorii, dar are si o multime de calitati nutritive si terapeutice. Este un miracol al naturii, iar argumentele le puteti citi mai jos. Pe vremea cand vitamina C nu era cunoscuta, hreanul era unul dintre putinele alimente care ii ajuta pe marinari sa nu se imbolnaveasca de scorbut in timpul lungilor calatorii pe mari si oceane. Popoarele europene il cultivau pentru radacina alba cu aroma picanta si, mai ales, pentru efectele sale terapeutice. Fara sa stie care sunt substantele care amelioreaza atat de multe probleme de sanatate, oamenii din vremurile vechi mancau hrean ca sa scape de problemele respiratorii, pentru echilibrarea digestiei si, mai ales pentru a se energiza. Acest din urma efect este produs mai ales de continutul generos de vitamina A, B1, B2 sau C, de minerale si uleiuri volatile.