Connect with us

Retete cu branza telemea, sanatoase si rapide

retete cu branza telemea

Culinar

Retete cu branza telemea, sanatoase si rapide

Branza telemea e un deliciu. Simbol al bucatariei romanesti, branza telemea de casa este o delicatesa accesibila multor gurmanzi. Intocmai ca branza feta sau branzeturile traditionale italienesti, telemeaua este deosebit de apreciata in multe retete cu branza telemea sau deserturi. Bogata in apa si cu o textura semitare, telemeaua de oaie sau telemeaua de vaca este destul de adaptabila multor retete cu branza telemea traditionale.

Cei mai multi oameni prefera branza telemea de vaca pentru ca are un gust mai neutru, comparativ cu cea de oaie. In deserturi precum clatite cu branza sau celebra placinta cu branza dulce si stafide, telemeaua face deliciul celor mari si celor mici. Cu toate acestea, nu trebuie sa ne rezumam doar la aceste specialitati culinare. Iata cateva idei de retete cu branza telemea.

Cartofi cu branza telemea

Cartofi cu branza telemea

Cartofi cu branza telemea de casa

O reteta cu branza telemea preferata de multi este cea din cartofi cu telemea de casa. E de preferat sa alegi branza telemea de casa, insa poti opta si pentru cea din comert. E drept ca nu ai prea mult control asupra ingredientelor, insa nu e cazul sa iti faci prea multe griji. Avantajele branzei telemea de casa tin mai mult de gustul savuros si textura semitare. Ai parte un pranz rapid si sanatos.

Pentru aceasta reteta sanatoasa cu telemea, alege cartofi noi pe care ii cureti si ii feliezi gros. Unge cartofii cu ulei de cocos sau ulei de palmier. Acestea sunt rezistente la temperaturi inalte fara sa produca compusi toxici. Adauga un mix de condimente pentru cartofi.

Intr-un recipient separat rade fin telemea de vaca si amestec-o cu doua oua batute. Lasa cartofii cu condimentele la cuptor pana ce se rumenesc usor si adauga amestecul de ou cu telemea. Consuma cartofi cu branza telemea alaturi de salata verde cu lamaie.

Te-ar putea interesa si retete cu oua

Placinta cu spanac si branza telemea de oaie

Aceasta reteta se preteaza atat pentru un pranz rasfatat in familie, cat si pentru un mic dejun in fuga.

Ingredientele acestei retete cu branza telemea: ai nevoie de o jumatate de kilogram de spanac scurs si oparit, 400 grame de branza telemea de oaie, un morcov ras, o ceapa, sare si condimente, precum si doua oua si 200 grame de smantana. Ai nevoie si de doua foi pentru aluat pe care le poti cumpara de la orice supermarket.

Placinta cu spanac si branza telemea

Placinta cu spanac si branza telemea

Amesteca branza rasa cu ouale. Intr-o tigaie caleste morcovii si ceapa in unt sau ulei si adauga branza si ouale. Pune tot continutul intre cele doua foi si lasa placinta cu spanac si branza telemea de oaie la cuptor. O poti savura cu sos de iaurt cu menta sau cu o lingura de smantana. La fel de bine, merge alaturi de o cana de chefir sau lapte batut.

citeste si despre

Rulada din piept de pui cu branza telemea de vaca

Pentru aceasta reteta deosebit de satioasa ai nevoie de aproximativ 500 grame de piept de pui feliat subtire. Restul ingredientelor acestei retete cu branza telemea sunt: 300 grame de telemea de vaca, doua oua, o ceapa, condimente si mirodenii. Ai grija ca pieptul de pui sa fie suficient de subtire ca sa poate forma o rulada cu suprafata uniforma. Daca nu este asa, foloseste un ciocan de bucatarie ca sa il bati.

Rade branza telemea de vaca si amestec-o cu ouale, condimentele si mirodeniile. Umple pieptul de pui cu amestecul rezultat si inveleste rulada in folie de aluminiu sau hartie de copt.  Lasa la cuptor pana e gata. Poti sa consumi rulada din piept de pui cu branza telemea de vaca cu salata de ardei copti sau castraveti murati.

Salata picanta de ton cu branza telemea de oaie

Lista de retete cu branza telemea continua cu salata picanta de ton cu branza telemea de oaie.

Cartofi cu branza telemea

Cartofi cu branza telemea

Ai nevoie de o conserva de ton picanta sau sosuri iuti, fasole rosie, porumb, capere si castraveti murati. O alta varianta a acestei salate este sa folosesti fasii de ton afumat, salata verde si branza telemea de oaie.

Amesteca toate ingredientele si consuma salata de ton cu un dressing light de ulei de masline. Acest tip de salata se preteaza unui pranz cald. Asadar, poti sa calesti usor boabele de fasole in tigaia de ceramica. Poti sa folosesti si naut din conserva sau naut fiert. Ai parte de o salata picanta de ton care sa te mentina satula mult timp.

Combinatia dintre proteinele din peste si proteinele din branza telemea este una care te ajuta sa controlezi si pofta de dulce si sa ii oferi organismului nutrientii de care are nevoie.

(sursa foto: micutacasa.blogspot)

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Culinar

To Top