Connect with us

6 retete cu oua pentru mese gustoase

retete cu oua

Culinar

6 retete cu oua pentru mese gustoase

Ouale fac deliciul oricarei dimineti ce ne aminteste de copilarie. Fie ca le consumam cu paine prajita intocmai ca in anii de scoala sau le savuram alaturi de crema de branza savuroasa, ouale reprezinta alimentul preferat de multi. Din fericire avem la dispozitie o serie de retete cu oua pentru mese gustoase. Bogate in proteine si grasimi benefice pentru inima, sunt vedetele multor feluri de mancare.

De la pranzuri sanatoase pana la aperitive pentru ocazii speciale, ouale reprezinta alimente versatile pe care e pacat sa le consumam exclusiv sub forma de omleta sau ca si oua fierte.  Iata cateva retete cu oua pentru orice preferinta.

Retete cu oua pentru micul dejun

Micul dejun este prima masa a zilei si, conform recomandarilor nutritionistilor, este cea mai imporatanta pentru a incepe in forta ziua.

Daca iti plac ouale si vrei sa le incluzi in meniul tau de dimineata, iti recomandam cateva retete cu oua pentru micul dejun.

Oua umplute cu ton pentru dimineti sanatoase

Ce poate fi mai delicios decat oua umplute cu ton? Ca sa nu mai vorbim de cat de sanatoase sunt. Aceasta reteta cu oua este utila inainte sau dupa antrenamentul fizic. Te va ajuta sa recapeti energie dupa ce ai pus la treaba muschii in timpul antrenamentului fizic.

oua cu ton

oua cu ton

Iata reteta de oua umplute cu ton: Ai nevoie de doua, trei oua fierte, o jumatate de conserva de ton, cateva fire de ceapa verde, un cub de unt si mirodenii. Feliaza ouale pe jumatate si scoate galbenusul. Pe acesta din urma amesteca-l cu tonul bine scurs de ulei sau apa. Intre timp, lasa la incins cubul de unt si caleste firele de ceapa verde maruntite. Adauga tonul si lasa la calit. Dupa cateva minute amesteca tonul si ceapa cu galbenusurile fierte. Umple jumatatile de oua si intinde restul amestecului pe o felie de paine prajita.

Citeste si Tarate de psyllium

Oua posate pentru mic dejun

Ouale posate se aseamana cu ochiurile romanesti si deseori sunt un simbol al rafinamentului. De obicei se combina cu sos olandez, reteta cunoscuta drept “oua posate cu sos olandez”. Indiferent de reteta de oua posate aleasa, provocarea sta in prepararea lor.

Afla cum prepari ouale posate pentru micul dejun. Ai nevoie de o oala cu apa pe care o pui pe foc. Lasa apa sa se apropie de punctul de fierbere si abia cand temperatura este intre 70 si 100 grade, sparge oul in apa. Daca se lipeste, foloseste o spatula cu care sa il misti usor de pe fundul vasului.

Intre timp, poti sa pregatesti un pat de paine prajita feliata pe care sa pui oul. De obicei, ouale posate se consuma cu paine prajita in toaster, unsa cu crema de branza. O data ce albusul s-a intarit, poti scoate oul. Lasa-l sa se scurga si pune-l peste painea prajita. Poti adauga rosii cherry sau o lingura de sos pesto peste acesta.

Mic dejun cu oua

Mic dejun cu oua

Papara cremoasa cu branza si ardei iute

O alta reteta delicioasa cu oua este papara cremoasa cu branza si ardei iute. Ai nevoie de doua oua, doua linguri cu crema de branza tartinabila si o lingura de mascarpone. Foloseste ardei iute maruntit sau chiar pasta de ardei iuti.

Sparge ouale direct in tigaie, adauga crema de branza, mascarpone si pasta de ardei iuti. Continua sa amesteci pana ce omleta se coace. Omleta o sa fie cremoasa, asa ca nu o lasa sa se arda sau nu o coace astteptandu-se sa fie precum clatita. Se poate consuma usor cu felii de paine uscata cu multe fibre. Acestea au denumirea populara de “scandurici” si se gasesc in marile supermarketuri.

Retete cu oua pentru pranz

Pranzul este masa de baza a zilei pe care vrei sa o savurezi in compania familiei sau a colegilor la birou. Tocmai de aceea ti-am pregatit cateva retete cu oua pe care le poti pregati pentru pranz. Cu siguranta vei impresiona cu aceste preparate.

Oua Benedict cu sparanghel

Destul de consumate in America si nu numai, ouale Benedict reprezinta un deliciu pentru toate varstele. Reteta este simpla, ai nevoie de un ou, o briosa englezeasca, bacon si sos Hollandaise.

Incalzeste briosa in microunde, coace oul, facandu-l posat si intinde doua felii de bacon in briosa injumatatita. Adauga oul si sosul si un betisor de sparanghel din borcan.

Oua Benedict

Oua Benedict

Tartine cu papara si verdeturi

Un mic dejun savuros sau o gustare energizanta. Acestea sunt caracteristicile unei tartine cu papara si verdeturi.

Pentru preparare ai nevoie de doua oua si doua felii de paine integrala prajita. Sparge ouale direct in tigaia in care ai incins unt sau ulei rezistent la temperaturi inalte. Amesteca ouale si adauga frunze de marar, patrunjel si ceapa verde. Intinde papara peste feliile de paine si taie-le in triunghiuri.

Frittata cu oua si naut pentru pranz

Fritata cu oua

Fritata cu oua

Aceasta reteta de origine italiana este deosebit de savurata ca si aperitiv sau pranz plin de energie.

Ai nevoie de doua galbenusuri separate de albusuri, naut din conserva sau naut fiert si mirodenii. Bate albusul spuma. Bate si galbenusul separat. Amesteca galbenusul cu nautul boabe si mirodeniile. La final adauga albusul. Coace la foc mic pret de 10-15 minute.

Ce zici de aceste retete cu oua? Ti-am starnit pofta? Foarte important de retinut este ca excesul de oua nu este sanatos, acestea trebuie consumate cu moderatie.

(sursa foto: Country Living Magazine)

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Culinar

To Top